1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çocukların 'deniz' sevinci

Antalya dışından gelen ve Lara'da kurulan Gençlik kampında buluşan yaklaşık 100 çocuk ilk defa gördükleri denize girmenin tadını çıkarttı.

Türkiye'nin dört bir yanında kırsal kesimlerde yaşayan yaşları 10 ile 15 arasında değişen 900 çocuk 9 ayrı dönemde rüyalarındaki mavi denizlerle tanıştı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Temmuz-11 Eylül tarihleri arasında Lara Birlik Plajı'nda kurulan 'Gençlik kampı' kırsal kesimdeki çocukları hayallerine kavuşturuyor. Kamp çerçevesinde ilk grup olan Burdur'un yayla köylerinden gelen yaklaşık 100 çocuk ilk defa denizi görmenin tadını çıkarttı.

Kampta ilk kez izci olan çocuklar drama, satranç,plaj voleybolu dersleri görüyor.
Kampa katılan 100 çocuktan bir çoğu ilk defa denize girmenin keyfini yaşadı. Yaylada çobanlık yaptıklarını ve ilk defa Antalya'ya geldiklerini söyleyen çocuklar, "Denizi ilk gördüğümüzde çok korktuk. Ancak zamanla alıştık. Denize girmek gerçekten çok zevkliymiş. Bize bu duyguyu yaşatanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

 Çocukların bütün hayallerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Kamp sorumlusu Hatice Kavgacı, "Gençlik kampına gelen ilk grup Burdurlu çocuklar oldu. Bitlis, Mardin gibi iller ve Antalya'nın varoşlarından bir çok çocuğu burada gönüllerince bir tatil geçirteceğiz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?