21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çocuklarınıza isim verirken iyi düşünün

Eğitimci-yazar Ahmet Maraşlı, anlam ve çağrışımları güzel olan isimlerin, çocuğun üzerinde çok etkili olduğunu söyledi. 

Özel Envar Koleji'nin organize ettiği "Eğitimde ve Hayatta Çocuğumuzu Nasıl Yönlendirebilirim?" başlıklı seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar Ahmet Maraşlı, öğretmen ve öğrenci velileriyle biraraya geldi. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen seminerde anne ve babalara seslenen Maraşlı, ailelerin çocuklarıyla ortak nokta buluşmaları gerektiğini söyledi. Ebeveynlerin çocuklarının ilgi duyduğu konulardan söz etmelerini isteyen Maraşlı, "Anne ve babalar çocuklarını serbest bırakmalılar. Fakat bir yönden de onları uzaktan takip ederek, çocuklarının kabiliyetlerinin hangi yönde olduğunu keşfetmeleri gerekir" dedi. 

Çocukların kişiliklerin belirlenmesinde yaşadıkları ortamlarında etkili olduğunu belirten Maraşlı, kendisini yönlendirebilen, öz güven sahibi çocuklar yetiştirmek için anne ve babalara çok büyük görevler düştüğünü vurguladı. Anlam ve çağrışımları güzel olan isimlerin, çocuğun üzerinde çok etkili olduğuna dikkat çeken Maraşlı, "Kelimelerin sevgi dolu ve yapıcı ya da nefret dolu ve yıkıcı olmaları,
çocuklarınızın hayatlarını büyük ölçüde etkiler" diye konuştu. 

Güzel isimin, çocuğun anne-baba üzerindeki hakkı, anne-babanın ise çocuğa karşı vazifesi olduğunu anlatan Maraşlı, "Fakat anne ve babalar genelde bunu bir vazife gibi değil, hak gibi görüyorlar. Böyle olunca da tartışmalar, kırılmalar yanında, dil estetiği, söyleyiş kolaylığı ve anlam güzelliği bir arada düşünülmeyince sonraki yıllarda çocuk ismi sebebiyle arkadaşlar arasında alay konusu olabiliyor veya başka zor durumlarda kalabiliyor" diye konuştu. 

Programın sonunda Envar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şükrü Erdoğan tarafından Ahmet Maraşlı'ya katılımından dolayı şükran plaketi verildi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 10:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?