1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çok ayıp ettiler!

Antalya'da, mahallelerine 'Kadın Sığınma Evi' yapılmasına vatandaşlardan tepki geldi. Mahalleli, Antalya Valiliği'ne sığınma evi yapılmaması için 600'e yakın imza verdi.

Antalya'nın Yükseliş Mahallesi'nde yaklaşık iki dönümlük alan, imar planında sosyal hizmet alanı olarak ayrıldı. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun desteği ve İçişleri Bakanlığı ile belediyelerin ortak çalışmasıyla Türkiye'nin sekizinci kadın sığınma evi kurulması için çalışmalar başladı.
Temel kazılmasının ardından mahalleliler arsaya Kadın Sığınma Evi'nin yapılacağını öğrendi. Ayaklanan mahalleli daha sonra 600'e yakın imza toplayıp sığınma evinin iptali için Antalya Valiliği'ne gönderdi. Altı yıldır mahallede oturan Atilla Sarı, "Antalya'da alan geniş. Her tarafta yapılabilir. Yüzde 90 mahalleli istemiyor. Bunun yerine sağlık ocağı yapılsın" dedi.

Dört senedir aynı mahallede oturan Suat Olgunçelik de, "Buraya gelecek kadınların düzgün aile insanı olacağını sanmıyorum. Her önüne gelen kadın buraya gelecektir. Kocası, dostu gelecektir. Bizi rahatsız edecektir. Burada olayların eksik olması mümkün değil" diye konuştu.

Bayan mahalle sakini Nuray Başar da, mahallenin çok küçük olduğunu, buraya yapılmasının uygun olmadığını belirterek sığınma evinin yapılmasıyla şiddetin olacağını ve kendilerinin ruhsal dengesinin zarar görebileceğini söyledi. Yüksekalan Muhtarı Memduh Aydıncan ise mahallenin ihtiyacının sağlık ocağı olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Güvenlik açısından televizyonlarda izledik. Hanımını vuranları gördük. Herkes tepkili ve tedirgin. Mahalleli, bayan sığınma yerine huzur evi ya da sağlık ocağı olsun diyor."

Mahallede oturan bir bayan ise hemcinslerinin sığınacağı ev için şunları söyledi: "Yarın benim başıma da gelebilir. Ama onların çevresinden tepki mutlaka göreceğiz. Akrabası, eşi gelecek. Diğer kadınlarda etkilenecektir. O kadınlara yapılan tepki bize yapılmış olacak. Biz kendimizi eşlerimize nasıl savunacağız?"
Bir başka bayan ise, "Bizimde başımıza gelebilir ama biz istemiyoruz. Koskoca alanlar var. Sağlık ocağı olsun. En önemli sorun varken kadın sığınma evi yapılıyor" diye tepki gösterdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 14:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?