7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Çomarın patisi dama atıldı

Eskiden evcil olarak evlerde beslenen kedi ve köpeğin yerini tropikal hayvanlar aldı. Günümüzde evcil hayvan olarak evlerde en çok piton yılanı, bukalemun, iguana, su kaplumbağası beslemek tercih ediliyor.

Günümüzde vatandaşların ilgisinin değiştiğini fark eden pettshop sahipleri mağazalarındaki hayvan türlerini artırmaya başladı. İnsanların kedi ve köpeğe olan ilgisinin giderek azaldığını fark eden mağaza sahipleri yurt dışından getirdikleri değişik türde hayvanlarla ilgi görmeye başladı.

Vatandaşlar pettshoplarda en çok Afrika'dan getirilen 5 aylık piton cinsi yılan ile Cimcime adlı papağana ilgi gösteriyor. Tropikal hayvanların yanı sıra tavşan, muhabbet kuşları çocukların ilgisi çekiyor.

Mağazalarına insanlar tarafından gösterilen ilginin yoğun olduğunu dile getiren Pettland Mağaza Müdürü Melih Yılmaz, "Vatandaşlar kedi köpeğin yanı sıra artık tropikal hayvanlara da ilgi göstermeye başladı. Biz mağazamızda insanlar alış veriş yapmasa da hayvan sevgilerini gidermek için özel gezinti alanı yaptık. Vatandaşlar istediği zaman gezip hayvanları sevebilir" dedi.

Mağazalarda türlerine göre fiyatları değişen köpekler 300 YTL ile bin YTL, piton cinsi yılan 350 YTL, timsah 500 YTL arasında satılıyor. Ayrıca mağaza dışında insanların hayvanları daha yakından görebilmesi için oluşturulan gezinti alanında ceylan, tavus kuşu, kuğu, sülün, su kaplumbağası yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 17:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?