22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Çöpler yerinde ayrıştırılacak

ÇÖPLER YERİNDE AYRIŞTIRILACAK

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından pilot bölge seçilen Fettahlı köyüne geri kazanım konteynırları yerleştirildi. Aksu Belediyesi’nin desteklediği çalışmanın diğer köylerde de uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Aksu İlçe sınırları içerisinde bulunan Fettahlı Köyü Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesinde pilot köy seçildi. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından pilot bölge seçilen Fettahlı Köyü’ne geri kazanım konteynırları konulmaya başlandı. Fettahlı Köyü Muhtarı Ali Çiçek, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Basis firması yetkilileri ve Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Nurfi Yar’ın da katıldığı çalışmada vatandaşlara broşür dağıtılarak proje hakkında bilgi verildi. Aksu Belediyesi tarafından desteklenen projenin kısa bir zaman içinde diğer köylerde de uygulanmaya başlanacağı belirtildi.

Projenin başlaması nedeniyle yapılan etkinliğe katılan Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Nurfi Yar, “Sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevre için hep birlikte çalışmak zorundayız. Aksu Belediyesi olarak Başkanımız İsa Yıldırım’ın talimatıyla daha önce mahallelerde bu uygulamayı başlatmıştık. Amacımız sadece mahallelerde değil ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan köylerde de geri kazanım projesini halkımıza anlatarak hem çevremizi temiz tutmak, hem de katı atıkların geri kazanılmasını sağlamak. Belediye olarak bu tür yararlı projeleri desteklemeye devam edeceğiz ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakacağız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 10:37:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 10:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?