22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Cuma namazı sonrası ilginç protesto

Camii minaresine kurulan baz istasyonunu protesto eden cemaat, Cuma namazı için camiye girmedi. Cemaate destek, civar evlerde oturan kadınlar ve camii yanındaki okulda okuyan çocuklardan geldi.

Soğuksu Mahallesi'nde bulunan Osman Gazi Camii'nde, Cuma sırasında alkış sesleri yükseldi. Cami minaresine kurulan baz istasyonu cemaat tarafından tepkiyle karşılanırken, yaklaşık 50 kişilik camii cemaati, alkışlarla baz istasyonu şirketini protesto etti. Bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonu, camii cemaati dışında, yakın civardaki evlerde oturan kadınlar ve yine camii yanındaki okulda öğrenim gören öğrenciler tarafından da protesto edildi.

Topluluk adına bir açıklama yapan Soğuksu Mahalle Muhtarı Mustafa Aydın, cemaatin baz istasyonunu istemediği için Cuma Namazı'na girmediğini belirtirken, firma yetkililerini mahkemeye vereceklerini söyledi. Camii avlusunda toplanan cemaat, mahalle sakini kadın ve çocuklar, alkışlarla GSM firmasını protesto etti. Protesto eylemine katılan kadınlardan birisi baz istasyonu nedeniyle rahatsızlandığını söylerken, bir başka bayan da çocuklarının sağlığını kaybetmemek için apartmanını GSM şirketine vermeyi istediğini belirterek, "Çocuklarımı vermemek için binamı vermeye hazırım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Topluluk içinden en ilginç mesaj, camii yakınındaki okulda öğrenim gören bir öğrenciden geldi. Müslümanlığın temizlik olduğunu ve temizliğin imandan geldiğini söyleyen öğrenci, "Temizlik denince camii halılarının temizliği ya da camiinin iç temizliği değildir sadece. Baz istasyonu kanserojen madde yayıyor, bu en büyük pislik buna nasıl izin veriyorlar anlamış değilim. Bunu bir an önce kaldırmalılar" diyerek yetkililere seslendi. Camiinin karşısında bulunan bir binada da, camii cemaatine ve mahalle halkına destek için dev bir afiş hazırlanarak asıldı. Afişte "Satılık bina, Turkcell'e bedava" şeklinde GSM şirketine tepki yazısı yer aldı.

Alkışlarla GSM şirketini protesto eden vatandaşlar, baz istasyonu kaldırılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. 
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 17:27:57
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 18:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?