21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Cumhuriyet bayramı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Antalya'da da coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde düzenlenen törene Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sivil ve askeri yetkililer, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Alaaddin Yüksel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladılar.

Halk oyunları gösterilerinin sergilendiği, şiirlerin okunduğu törende Vali Yüksel bir konuşma yaptı. Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük sevinç ve gurur duyduğunu söyledi. Eline bayrak alıp gelen, evine ve işyerine bayrak asan, bu sevinci yüreğinde hisseden herkesin bayramını kutladığını ifade eden Yüksel, teröre yönelik uyarılarda bulundu.

Kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler olduğunu anlatan Vali Yüksel şunları söyledi: "Ülkemizi parçalamak isteyenler, küçük çocukların eline taş vererek polise attıranlar, halkın gözüne baka baka terör takiyyesi yapanlar, sözde yeni harita yaparak hayal kuranlar, eğer bu kafada gitmeye devam ederlerse kendilerine yeni istikametlerini gösteren haritaları er veya geç ellerine verileceği hususunda hiçbir tereddüt yoktur."
Tüm bulanık zihniyetlere seslenen Yüksel, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Türkler toprakları vatan yapmayı ve de destan yazmayı her milletten daha iyi biliriz. Sabrımız zorlandığında nasıl tokat atacağını ve yeni destanları nasıl yazacağını herkesten daha iyi biliriz. Bu boş hayallerinizden derhal vazgeçin çünkü bütün bu çırpınışlarınız boştur."

Tören, Antalya'da bulunan tüm okullar, kamu kurum ve kuruluşları ile askeri ve polis teşkilatı ekiplerinin geçiş töreniyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 15:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?