21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Cumhuriyet kadınları anıldı

CUMHURİYET KADINLARI ANILDI

Zübeyde Hanımı Anma etkinlikleri çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği işbirliğiyle 'Cumhuriyeti Yaşatan Kadınlar' konulu bir panel düzenlendi.

AKM Aspendos Salonu'nda düzenlenen panele CHP Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gülsün Bilgehan, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan konuşmacı olarak katıldı. Panelin başkanlığını Antalya Cumhuriyet Kadınları Dernek Başkanı Melahat Atalay yürüttü. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve Cumhuriyet Kadınları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen panele yoğun ilgi gösterildi. Paneli Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Tayfur Süner, Hüsnü Çöllü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erdem Armen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın eşi Dr. Günseli Akaydın, CHP İl Başkanı Özer Ülken ve çok sayıda Antalyalı izledi.

CUMHURİYET KADINLARI DERNEK BAŞKANI SARIHAN

Açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Kadınları Dernek Başkanı Şenal Sarıhan, Zübeyde Hanım'ı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelin gurur verici olduğunu söyledi. Türkiye'de kaç şehirde bu tür etkinliklerin düzenlendiğine bakılması gerektiğini vurgulayan Sarıhan, Zübeyde Hanım'ın bir ders niteliğinde yaşam öyküsü olduğunu hatırlatarak, “Onun yaşamını unutmak, ne yazık ki Cumhuriyeti unutmak anlamına gelir” şeklinde konuştu. Sarıhan milli mücadele yıllarında kadınların önemli bir paya sahip olduklarını belirterek, tarihi belgelerin ortaya koyduğu örnekleri dinleyicilerle paylaştı.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİLGEHAN

CHP Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gülsün Bilgehan ise Cumhuriyet kadınlarının milli mücadele yıllarında örnek alınacak niteliklere sahip olduğunu söyledi. “Anneannelerimizin yaşadıklarını çok iyi biliyorum” diyen Bilgehan, “Onlar bir taraftan dedelerimizle birlikte milli mücadele verirken, bir taraftan da modernleşmeyi başarabilen kadınlardı. Türkiye anneannelerin, dedelerin torunlarından üstün olduğu dünyadaki tek ülke” diye konuştu. Cumhuriyet ile Türk kadınının birçok İslam ülkesinde olmayan haklar elde ettiğini vurgulayan Bilgehan, “Cumhuriyet döneminde kadın vekil sayısı ile dünyada 2'nci sırada yer alırken bu gün 167'nci sıradayız” dedi. Kadının seçme ve seçilme hakkını elde etikten sonra Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında birçok alanda ön plana çıktığını vurgulayan Ayşe Gülsün Bilgehan, “Cumhuriyet dönemi kadınlarımız Türkiye'nin her yerinde çağdaş, modern yaşam biçimleri ve başarıları ile örnek bir davranış sergilediler” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar daha sonra dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Panel sonrasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Armen, konuşmacılara çiçek sundu.

CUMHURİYET KADINLARI ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 12:31:04
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 14:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?