22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Cumhuriyet Meydanı'nda sona doğru

Antalya’nın prestij meydanı olacak Cumhuriyet Meydanı’nı düzenlemesinde adım adım sona geliniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Valilik binasının yıkılmasıyla başlayan çalışmaların çok kısa bir süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Proje büyük oranda tamamlandı. Valilik binasının bulunduğu alanın altına 30 turist otobüsü, 70 normal araç olmak üzere toplam 100 araçlık iki katlı otopark yapıldı.

Turistleri ve vatandaşları otoparktan meydana taşıyacak yürüyen merdiven ile iki asansörün montaj çalışmaları sürüyor. Proje içerisinde yer alan gösteri havuzunun makinelerinin montajına da başlandı. Havuz tamamlandığında su perdesinde rengarenk ışık ve müzik eşliğinde birbirinden ilginç şovlar sunulacak. Cumhuriyet Meydanı proje tamamlandığında ışıl ışıl olacak. Meydana 12 metre yüksekliğinde 12 adet aydınlatma direği dikiliyor. Her direkte üçer adet projektör bulunuyor.

Çalışmalar kapsamında yerlere diyabaz ve andazit taşlar, seyir terasına mozaik çakıl taşı döşendi. Meydanın çevresine selvi ve çam ağaçları dikildi. Peyzaj çalışmaları sürerken, oturma gurupları ve kent mobilyalarının montajı devam ediyor. Alana vatandaşların oturabileceği 40 adet bank yerleştirilecek.

Şu anda 8 bin metrekare alanı kapsayan Cumhuriyet Meydanı, projenin tamamlanmasıyla 20 bin metrekareye ulaşacak. Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi tamamlandıktan sonra dünya kent meydanları arasında yerini alacak.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 12:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?