21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Cumhuriyet TIR'ı Antalya'ya geliyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından hazırlanan ve ilk yolculuğuna 19 Mayıs günü Samsun'dan başlayan TESK Cumhuriyet TIR'ı, 8 Temmuz'da Antalya'ya geliyor. 

"İşgalden Zafere, Zaferden Cumhuriyete" sloganı ile 19 Mayıs günü Samsun'dan yola çıkan TESK Cumhuriyet TIRı, hafta sonu Antalya'da olacak. TESK tarafından hazırlanan TIR'da, işgal yılları, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'in kuruluş dönemlerine ait yüzlerce fotoğraf bulunuyor. TIR'ı gezenler, bu tarihi fotoğrafları görme fırsatı bulacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün doğumunun 125. yıl dönümü nedeniyle TESK tarafından Cumhuriyet TIR'ının oluşturulduğunu belirten Antalya Esnaf ve Sanayi Odaları Birliği (AESOB) Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tolunay, "TIR'ın içi, adeta bir fotoğraf müzesini andırıyor. TIR'ı gezenler, işgal altındaki Türkiye'nin nasıl kurulduğunu ve Cumhuriyet'e uzanan yolda verilen mücadeleyi fotoğraflarla görme fırsatı bulacak" dedi. 

Başkan Tolunay, "TESK Sanat Galerisi'nde uzun süredir açık bulunan ve halkın büyük ilgi gösterdiği bu fotoğraf sergisi, Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşlarla buluşturulması amaçlandı. Bu amaçla yola çıkan TESK Cumhuriyet TIR'ını Antalya halkının da mutlaka görmesini istiyorum" diye konuştu. 70 ili gezerek, binlerce kilometre yol yapacak olan TIR, düşmanın denize döküldüğü İzmir'de yolculuğunu tamamlayacak. TESK Cumhuriyet TIR'ının 8-9 Temmuz günlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda olacağını belirten Başkan Tolunay, "Açılışı 8 Temmuz 2006 Cumartesi günü saat 10.00'da Vali Alaaddin Yüksel tarafından yapılacak. Tüm halkımızı açılışa davet ediyorum. Tarihi fotoğrafların yer aldığı TESK Cumhuriyet TIR'ını Antalyalılar'ın olduğu kadar yerli ve yabancı turistlerin de, büyük bir ilgiyle gezeceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 03:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?