1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

ÇYDD Alanya şubesi arandı

Ergenekon soruşturması kapsamında 12. Dalga Operasyonu, ÇYDD şubelerine yapıldı. 18 ilde 130 dernek arasında Alanya Şubesi'de vardı.

En uzun denetleme süresi ise Alanya'da yaşandı. Sabah saat 08.00'de binaya giren polisler akşam saat 19.30'da belgelerle birlikte dışarı çıktı. Operasyon 11 buçuk saat sürdü. Polisler beş çuval evrakla binadan ayrıldı. Derneğin Başkanı Nilgün Özcan, denetimden geçtiklerini belirterek "Evraklarımızı aldılar. Polisler evrakların incelenmesinin ardından geri iade edileceğini söyledi. Herhangi bir tutuklama ya da gözaltı yok" dedi.

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında tüm Türkiye'de olduğu gibi Alanya'da da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şubesi'nde arama yapıldı.
Antalya Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Alanya Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi'ne baskın düzenledi.

Binada kimse olmadığı için ÇYDD Alanya Şubesi Başkanı Nilgün Özcan'ın evine gidildi. Özcan'ı yanlarına alan ekipler dernek binasını açtırarak aramalara başladı. Bine yakın belgeyi incelemeye alan ekipler, derneğin Şekerhane Mahallesi 1100 Sokak Balta İşhanı'nda bulunan şubesinde arama yaptı. Dernek binasında bulunan ajandalar, not defterleri, derneğin faaliyetlerinin yazıldığı defter, bugüne kadar kimlere yardım yapıldığı, burs alan öğrencilerin isim listeleri, bir bilgisayarın hard diski ile Fikret Kızılok, Kenan Doğulu ve Fazıl Say'ın CD'lerine el konuldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Alanya Şubesi Kurucu Üyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve ÇYDD gönüllü avukatı Halime Şenli, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şenli, ÇYDD Alanya Şubesi'ne yapılan baskın hakkında şunları söyledi:

"Önce Antalya'ya, Antalya'dan da buraya gelmişler, sekreterin yemek tarifleri kitabına kadar el koydular. Bütün her şeyi yazıyorlar ve aldıkları her şey hakkında tutanak tutuyorlar. Gözaltına alınan kimse yok. ÇYDD Alanya Şube Başkanı Nilgün Özcan'ı da dernek o saatte kapalı diye evinden alıp derneği açmaya getirmiş. İstanbul'daki savcılıktan alınan talimat üzerine Antalya'ya gelmişler oradan da Alanya'ya gelerek buradaki polis arkadaşları da alarak yukarıda arama yapıyorlar. CD'lere ve bilgisayarın hard diskine el koymuşlar. Aramalar en az bir saat daha devam eder her şeyi tek tek kayıt altına alıp numaralıyorlar. Bine yakın belge var. ÇYDD'nin yurdu var, ticari işletmesi var ve çocuk yuvası var." Bunun bir sivil darbe olduğunu anlatan Şenli, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu darbe çağdaş ve laik olan insanlara karşı yapılıyor. Ergenekon terör örgütü darbe falan yapmıyor. ÇYDD'nin Alanya Şubesi terör örgütü ise neyle yapacağız? Köydeki kızların dokuduğu ipeklerle mi yapacağız? Sivil darbenin bizlere yapıldığını düşünüyorum, 12 Eylül'de biz bunu yaşadık. Şimdi tekrar yaşıyoruz, evlerimiz kitaplarımız dergilerimiz arandı. O zaman CD yoktu kasetlerimiz alındı. Zülfü Livaneli kasetlerimiz alındı. Şimdi aynı şeyi yaşıyoruz. Şimdi şunu söyleyeyim arkadaşlar sıra bir gün size de gelebilir."

CHP'Lİ MUSTAFA İYİOL'DAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Sekreteri ve ÇYDD Üyesi Mustafa İyiol, ÇYDD Alanya Şubesi'ne yapılan baskın sırasında dernek binasına gelerek konu hakkında bilgi aldı. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Sekreteri ve ÇYDD Üyesi Mustafa İyiol, basın mensuplarının sorularını cevapladı, şunları söyledi:

"Hem ÇYDD üyesi hem de CHP İlçe Sekreteri olarak merak ettim. Ama Türkiye'de olan her şeyin bir benzeri de burada. Mehmet Haberal gibi bir profesörün, Türkan Saylan gibi bir profesörün evlerinin aranması, ÇYDD gibi derneklerin aranması, bunun tamamen Türkiye'deki demokratik güçlerin yıldırılması sindirilmesine yönelik bir hareket olduğunu düşünüyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 09:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?