1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

D-400 karayolunda kaza!

Alanya ilçesine bağlı Türkler beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu'nun da içinde bulunduğu belediyeye ait araç kaza yaptı.

Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, şoförü Ahmet Ersoy'un kullandığı belediyeye ait 07 NRZ 55 plakalı araçla Alanya'dan Antalya istikametine doğru yola çıktı. Tünel çıkışına 50 metre kala önde bulunan Mahmut Mücahit Kaya'nın kullandığı 07 NGL 28 plakalı araç, tünelde benzini bitince duran 07 E 5994 plakalı araca çarpmamak için birden direksiyonu sola kırdı.

İçinde Başkan Çavuşoğlu'nun bulunduğu pikap, aniden önüne çıkan 07 NGL 28 plakalı araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçlar kontrolden çıkarak demir bariyerlere çarptı. Kazada iki araç kullanılamaz hale gelirken tünelin sağ şeridi trafiğe kapandı. Hava yastıkları açılan iki araçta ölen ya da yaralanan olmadı.

Kaza, çevredeki vatandaşlar tarafından bölge trafik ekipleri ve tünel görevlilerine bildirildi. Kısa sürede kaza alanına gelen polisler ve tünel görevlileri, dubalarla yolu kontrol altına aldı. İkinci bir kaza yaşanmaması için tünelde sürücülere sürekli 'Sol şeridi kullanın' anonsları yapıldı.

Kazaya karışan sürücüler ifadeleri
alınmak üzere emniyete götürülürken, hurdaya dönen araçlar da çekiciyle otoparka götürüldü. Benzini bittiği için tünelde park halinde duran 07 E 5994 plakalı aracın sürücüsü de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tünel bir saat sonra trafiğe açıldı.

Belediye şoförü Ahmet Ersoy, tünelde bekleyen otomobilin yakıtının bittiğini belirterek "Bu nedenle tünelde park etmiş. Önümüzde seyreden araç yakıtı biten otomobile vurmamak için direksiyonu önüme kırdı. Biz de araca arkadan vurduk" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 11:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?