22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Da Vinci Antalyalılara tanıtılıyor

DA VİNCİ ANTALYALILARA TANITILIYOR

Akdeniz Bölgesi’nde ilk kez da Vinci Robotu’nu Antalya’ya getirerek, Da Vinci Robotik Cerrahi Merkezi’ni kuran Memorial Antalya Hastanesi, da Vinci’yi 5 M Migros Alışveriş Merkezi’nde tanıtıyor.

Memorial Antalya Hastanesi ‘Da Vinci Robotik Cerrahi Merkezi’nde kullanılan robotla aynı özellikle ve boyuta sahip ürün, her yönü ve tüm özellikleriyle 5 M Migros ziyaretçilerine anlatılacak. Tıp dünyasında teknolojinin ulaştığı en ileri düzeye sahip olan son teknoloji da Vinci Robot, özellikle üroloji ameliyatlarında ve prostat kanseri cerrahisinde kullanılıyor.

Memorial Antalya Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Murat Akand’ın cihazın kullanımıyla ilgili tıbbi bilgi vereceği tanıtımda, Antalyalılar teknoloji harikası olarak tanımlanan robotu yakından görme imkanı bulacak. 31 Ekim 2010 Pazar günü düzenlenecek olan organizasyonda, robotik cerrahinin uygulama alanları ve iyileşme süreciyle ilgili yapılacak detaylı bilgilendirmenin yanı sıra, 15 kişiye ücretsiz PSA testi (prostat kanseri taraması) verilecek.

DA VİNCİ ROBOTİK CERRAHİ

Da Vinci Robotik Sistem dört noktadan vücudun içine açılan ufak deliklerden girerek, vücut içindeki en derindeki organları (ki bunların en başında prostat ve mesane gelmektedir) 10 -20 kat büyütme altında ve yüksek çözünürlüklü üç boyutlu görüntü eşliğinde, vücut içinde 7 boyutta hareket eden robot kolları ve bunların ucundaki ince-ufak cerrahi aletlerle, cerrahın kontrolünde, ameliyatın gerçekleştirilmesini sağlıyor. Da Vinci robotik cerrahi sonrası hastaların yüzde 95’i, 1-2 gün hastanede kaldıktan sonra evlerine gidebiliyor. Açık cerrahide yüzde 30-45 oranında hastaya kan verilmesi gerekirken, da Vinci ile ameliyatta hastaların sadece yüzde 1’i kan alma ihtiyacı duyuyor..Hastanın ağrı kesici kullanım ihtiyacı çok azalır, ameliyat sonrası 4. ya da 7. gün arasında sonda ihtiyaca ortadan kalkarken, hastalar ameliyattan sonraki en geç 2. hafta içinde rutin iş yaşamlarına geri dönebiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 14:37:03
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 17:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?