16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

'Da Vıncı' robotuna büyük ilgi

'DA VINCI' ROBOTUNA BÜYÜK İLGİ

Akdeniz Bölgesi'nde sadece Memorial Antalya Hastanesi'nde bulunan Da Vinci robotu Migros'ta vatandaşlara tanıtıldı.

Memorial Antalya Hastanesi 'da Vinci Robotik Cerrahi Merkezi'nde kullanılan robotla aynı özelliklere ve boyuta sahip ürün ziyaretçilere anlatıldı. Üroloji ameliyatları ve prostat kanseri cerrahisinde kullanılan Da Vinci robotu'nu vatandaşlara Üroloji Bölümü'nden Op. Dr. Murat Akand ile Genel Cerrahi ve Gastroentoroloji Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Behlül Baydar'ın anlattı. Organizasyonda, robotik cerrahinin uygulama alanları ve iyileşme süreciyle ilgili bilgi alan ziyaretçiler, teknoloji harikası robotu hayranlıkla izledi. 15 kişiye Memorial Antalya Hastanesi'nde ücretsiz PSA testi (prostat kanseri taraması) verilen tanıtımda cerrahi teknolojinin geldiği son nokta, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. .

DA VİNCİ ROBOTİK CERRAHİ NEDİR?

da Vinci Robotik Sistem dört noktadan vücudun içine açılan ufak deliklerden girerek, vücut içindeki en derindeki organları 10 -20 kat büyütme altında ve yüksek çözünürlüklü üç boyutlu görüntü eşliğinde, vücut içinde 7 boyutta hareket eden robot kolları ve bunların ucundaki ince-ufak cerrahi aletlerle, cerrahın kontrolünde, ameliyatın gerçekleştirilmesini sağlar.

da Vinci robotik cerrahi sonrası hastaların % 95'i, 1-2 gün hastanede kaldıktan sonra evlerine gitmektedir. Açık cerrahide % 30-45 oranında hastaya kan verilmesi gerekirken, da Vinci ile ameliyatta hastaların sadece % 1'i kan alma ihtiyacı duyar. Hastanın ağrı kesici kullanım ihtiyacı çok azalır, ameliyat sonrası 4. ya da 7. gün arasında sonda ihtiyaca ortadan kalkar, hastalar ameliyattan sonraki en geç 2. hafta içinde rutin iş yaşamlarına geri dönebilirler.

Prostat kanserinin da Vinci robotla cerrahisi sonrası hastalar %96-98 oranında normal şekilde idrar tutabilmekte, % 80-90 oranında da ek tedavi almadan cinsel fonksiyonunu gerçekleştirebilmektedir.

'DA VINCI' ROBOTUNA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2010 Pazar 16:49:03
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 10:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?