7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dağ bisikleti maratonu pazar günü

Uluslararası 2. Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu, 15 Nisan Pazar günü Manavgat'ta yapılacak. 

Turizm İşletmecileri Derneği (TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, MATSO Başkanı Şükrü Vural, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erol ve organizasyon komitesinden eski Bisiklet Federasyonu Başkanı Ünal Tolun, Side Star Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla Uluslararası 2. Manavgat Dağ Bisikleti Maratonu hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Yarış, 15 Nisan Pazar günü saat 11.00'de Manavgat Kaymakamlığı önünden start alacak. Yarışmacılar Şelale, Naras Köprüsü, Bucak Şıhlar Köyü, Seleucia Harabeleri, Yangın Kulesi, Oymapınar, Baraj, Türbe, Değirmenli, Sığırcılar ve Manavgat barajını geçerek, Manavgat Kaymakamlığı önünde yarışı tamamlayacak. 

TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, organizasyonun en önemli amacının Manavgat'ın sahip olduğu turizm potansiyeline dikkat çekmek, yerli ve yabancı dağ bisikletçilerini bölgeye yönlendirmek olduğunu belirtti. Barut, 15 Nisan Pazar günü yapılacak Manavgat Uluslararası Dağ Bisikleti Maratonu'na çok sayıda yerli ve yabancı bisikletçinin katılacağını söyleyerek, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen maratonun her geçen yıl daha da iyi seviyelere ulaşacağını söyledi. 

Manavgat'ın ciddi bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Barut, "Manavgat son yılların etkin spor ve spor turizmi olan dağ bisikleti branşında, bazı Alman eksperlerin de ifade ettiği gibi, dünyanın en güzel parkurlarına sahiptir. Bu potansiyeli iyi kullanabilmek için bu yarışa büyük önem veriyoruz" dedi. 

Barut, gerçekleşecek organizasyona 16'sı yabancı 215 yarışmacının katılacağını, bunların 19'unun bayan olduğunu ifade ederek, dağ bisikleti sporunda bunun Türkiye rekoru olduğunu söyledi. Barut, Türkiye'deki tüm bisiklet takımlarının bu organizasyona katıldığını kaydederek, "Özellikle Manavgat halkının bu yarışmaya ilgi göstermesini bekliyoruz. Çünkü halkın katılım göstermediği bu yarışmaların bir ayağı her zaman eksik kalıyor. Yarışmalar süresinde gün boyu seyirciler için organizasyonlar düzenleyeceğiz. Seyirciler için gün boyu folklor, animasyon, dans ve spor gösterilerinin yer aldığı aktiviteler düzenlenecek ve otel şirketlerinin açtıkları stantlarda ücretsiz olarak yiyecek içecek servisi yapılacak" ifadelerini kullandı. 

Toplantı sonrasında TUDER Başkanı Cengiz Haydar Barut, MATSO Başkanı Şükrü Vural ve Organizasyon Komitesi ile geçen yıl yarışmalara katılan ve Manavgat'ta yaşayan Alman sporcular Dana Ottmann ve Wana Siekmann, beraber objektiflere poz verdi.
Yarış, Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programı içerisinde Uluslararası Bisiklet Federasyonu'nun (UCI) uluslararası puanlı yarış takvimi listesinde yer alıyor. 15 Nisan 2007 Pazar günü saat 11.00'de start alacak yarıştaki kategoriler ise şöyle:
"89 kilometre Büyük (U23-Elit) erkekler kategorisi, 72 kilometre serbest (19 yaş üstü masterler) erkekler kategorisi, 40 kilometre büyük (U23-Elit) bayanlar kategorisi, 40 kilometre Junior (18 yaş altı erkekler)." 

Aynı gün saat 15.00-16.00 arasında tamamlanacak olan yarışın ödülleri ise UCI kriterlerine göre verilecek.
Yarışma kapsamında ayrıca, öğrencilerin katılacağı 9-10 yaş arası 1 tur, 11-12 yaş arası 2 tur, 13-14 yaş arası 3 tur şeklinde düzenlenecek, yarının şampiyonlarını belirleyecek bir minikler yarışması organize edilecek.
İha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 01:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?