21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dağcılar sanayinin hizmetinde

Antalya'da dağcılığa merak saran 6 üniversite mezunu genç, endüstriyel dağcılık şirketi kurarak, yüksek katlı binalara temizlik hizmeti vermeye başladı.

Son yıllarda yüksek katlı binaların artmasıyla gelişen endüstriyel dağcılık, bu işe gönül verenlerin yeni uğraş alanı haline geldi. Bu alanda Türkiye'de eksiklik olduğunu fark eden Akdeniz Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu Yusuf Emre Çelebioğlu, dağcılığa gönül vermiş 6 arkadaşıyla birlikte endüstriyel dağcılık hizmeti veren bir şirket kurdu.

Yüksek katlı binaların ulaşılması zor ve riskli bölgelerinde başta cam silme olmak üzere montaj, yıkama gibi çalışmalar yaptıklarını belirten şirket sorumlusu Çelebioğlu, "Binaların çok yüksek olması ve işçi güvenliğinin de yetersiz olması nedeniyle Türkiye'de bu alanda eksiklik olduğunu fark ettik. Dağcılığa merak saran 6 arkadaşımla birlikte yüksek katlı binalara endüstriyel dağcılık hizmeti vermeye başladık. Bu işe başladığımızda ilk başlarda korktuk. Çünkü bütün işimizi yüksek yerlerde yapıyoruz. Fakat sonradan alıştık" dedi.

Üniversitelerin dağcılık kulüplerinde eğitim aldıklarını belirten Çelebioğlu, "Hepimizi dağcılık sevdası bir araya getirdi. Bizim esas işimiz temizlik yapmak değil, dağcılıktır" diye konuştu.

Yaptıkları işin dağcılığa göre daha güvenli olduğunu vurgulayan Çelebioğlu, güvenlik önlemi alarak binanın dış yüzeylerinde çalıştıklarını söyledi.

Otogar karşısındaki 13 katlı Asat binasının camlarını temizleyen gençler, hem dağcılık heveslerini giderdiklerini hem de bu işi meslek edindiklerini söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?