21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dağlıca şehidi unutulmadı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca mevkiinde 11 askerle birlikte şehit olan Antalyalı Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, ölümünün birinci yıldönümünde eşi, annesi ve kendi adı verilen okulun öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.

Yüksekova'nın Dağlıca mevkiinde 21 Ekim 2007 de teröristlerin hain baskını ile 11 arkadaşı ile birlikte şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal, memleketi Manavgat İlçesine bağlı Çardak köyünde mezarı başında anıldı. Anne Nefise Uysal ve eşi Meral Uysal, şehit Mustafa Uysal'ın ölümünün birinci yıldönümü nedeniyle köy mezarlığına geldi.

Mustafa Uysal'ın şehit olduktan sonra kendi adına yaptırılan ilköğretim okulunda öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci ile birlikte mezarlığa gelen şehit annesi Nefise
ve şehit eşi Meral Uysal Dağlıca şehidinin mezarı başında dua ettiler.

Oğlunun mezarı başında ağlayan Nefise Uysal, "Oğlumu çok genç yaşta kaybettim. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Oğlumu çok acılı kaybettim. Dayanması gerçekten çok zor. Bizi bu acılı günümüzde unutmayan öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.
Şehit Uysal'ın mezarını elleriyle temizleyen acılı eş Meral Uysal, tam bir yıl önce en büyük acıyla eşini kaybettiğini belirterek şöyle konuştu: "Başka şehit olmasın diye dua ediyordum ama yine şehitler oldu. Maalesef terör olayları bitmedi. Öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu okulda nice Mustafalar yetişecek eminim. Onların hepsi okuyacak."

NEFİSE ANA BİZİM ANAMIZ

Okul Müdürü Ahmet Tata ise, "Şehitlerimiz bu toprakların bizim açısından ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu gözyaşlarının artık dinmesi lazım" ifadelerini kullandı. Öğretmenler olarak şehidin adını taşıyan bu okulda nice genç değerleri, nice vatan evlatlarını yetiştireceklerini anlatan Tata, sözlerine şöyle devam etti: "Biz öğrencilerin acılarıyla yaşamak istemiyoruz. Onların eli hep kalem tutsun istiyoruz. Nefise Ana artık bizim anamız. Bu çocuklar ve bizler birer Mustafayız. Her an her zaman biz onu ziyaret ediyoruz. Biz ona o da bize emanet."

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Arife Karataş da, "Köyümüzün şehidi adına yapılan bu okulda hepimiz eğitimimizi en iyi şekilde tamamlayacağız. Buradan bütün öğrenciler okuyarak çıkacağız. Vatana hizmet edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?