22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dalgalar 4 metreyi aştı

Antalya’da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve fırtına hayatı felç etti. Hızı saatte 60 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar sebebiyle Konyaaltı sahilinde 4 metrelik dalgalar oluştu.

Antalya’da hızı saatte 60 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar sebebiyle Konyaaltı sahilinde dalga boyu 4 metreyi bulurken, ana arter ve caddelerde biriken yağmur suları sebebiyle trafik akışı güçlükle sağlandı.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Antalya’da yağışların önümüzdeki haftaya kadar süreceğini açıkladı. Dün gece metrekareye 96 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, yüksek kesimlerde kar beklenmediğini ve rüzgarın hızının hafifleyeceğini kaydetti. Hava sıcaklığının ise gündüz 15 ila 16 derece arasında değişeceği, gece de 7 ile 8 derece arasında olacağı belirtildi.

Öte yandan, Meteoroloji Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda dün akşam Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şevket Çakır’ın başkanlığında İtfaiye Daire Başkanlığı’nda bir kriz masası oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, oluşturulan kriz masasında 96 personel, 32 araç, 5 iş makinesi, 14 motopomp, 6 dalgıç pompası, 2 vidanjör ve 4 kesim motoru ile 24 saat aralıksız görev başında olduklarını belirtti. Uslu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Şube Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Çevre Sağlık Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin oluşturulan kriz masasında görev yaptığını ifade etti.

"Şu ana kadar iki münferit olay dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" diyen İtfaiye Daire Başkanı Uslu, bu olayların patlayan su boruları olduğunu kaydetti. Gezici ekiplerinin de bulunduğunu belirten Uslu, "Metrekareye düşen yağmur miktarı son derece yüksek. Geçtiğimiz yıllarda bu oranda yağmur yağdığı zaman yaklaşık bin 500 ihbar alırdık. Ancak şu ana kadar sadece iki münferit olay dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 13:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?