7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dalış turizmi okul sayısını arttırdı

Antalya’nın Kaş ilçesinde dalış turizmine ilgi artınca okul sayısıda arttı.

Kaş kıyılarının batıklar ve sualtı bitki dünyası açısından oldukça zengin oluşu Avrupalı dalgıçları cezbe diyor. Seyahat acentaları Kaş kıyılarında dalmak ve sualtı zenginliklerini görüntülemek isteyenlerin yoğun rezervasyonlarıyla karşılaştıklarının altını ciziyor. Akdeniz kıyılarının dalmaya elverişli olması uluslararası kuruluşların dalgıçlık sertifikalarını veren eğitim merkezlerinin de yöreye olan ilgisini arttırıyor.

Dalmaya meraklı turistlerin başında Alman, İtalyan, Avusturyalı ve İngilizler geliyor. Dalış yapan turistleri en çok sualtındaki çiçek bahçelerine ilgi gösterdiklerini belirtin seyahat acentaları yetkilileri rengarenk deniz çiçekleriyle dolu bir bahçede yüzlerce yıl öncesinden kalma batıklar, amforalar, tarihi eserleri görüntülemek turistlerin en büyük tutkusu olduğunu kaydetti.

Serbest dalış dalgıçlarından Serdar Taşkan, Dalmaya gelen turistler en çok Meis adasının tam karşısındaki Besmi adası halen Bodrum Müzesinde bulunan Uluburun Batığı’da Besmi adası yakınında bulunmuştu. Besmi adasının çevresindeki dalış noktası 8 metreden 50 metreye kadar gidiyor. Su berrak dalış için ideal ama güçlü akıntıya dikkat etmek gerekiyor. Suyun en derin kısmında Antik Dönemden kalma kalıntılara rastlanabiliyor.

Dalmaya gelen turistler için 2.Dünya Savaşında denize düşen İtalyan savaş uçağı batığının da ilgi çektiğini belirten Taşkan, çok sayıda dalgıç batığı görmek içinde su altına iniyor. Dalış turizmine ilgi artınca dalış okul sayısı Kaş’ta 13 Kalkan’da 3 tane dalış klüpleri var. Tek dalış 28 Euro, 10 dalış paketi 230 Euro gece dalış 35 Euro olduğu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 15:42:39
Güncelleme :12 Eylül 2007 Çarşamba 15:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?