1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dalış tutkunlarının yeni adresi; Kemer

Antalya'nın Kemer ilçesi su altı güzelliği ve dalış merkezleri ile meraklıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kemer, su altı turizmi çerçevesinde her yıl yaklaşık 25 bin turisti ağırlıyor.

Yaklaşık 100 dalış okulu bulunduğu bölgede, Birinci Dünya Savaşı sırasında 1917'de Türk subayı Mustafa Ertuğrul tarafından topla batırılan 'Paris 2' adlı Fransız gemisinin bulunduğu batık dalış turlarının en ilginci olarak dikkat çekiyor. Özellikle Avrupalı turistlerin çoğunlukla daldıkları Kemer'de artık Ruslar da bu güzelliği keşfetmek için dalmaya başladı.

Kemer'de, dalış yapmak isteyenler önce teknelerde eğitimler alıyor. Sabah saatlerinden Kemer'den marinadan hareket eden tekneler Kiriş ve Paris 2
batığına gelerek programlı dalışlarını gerçekleştiriyor.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer sualtı güzelliklerinin daha iyi tanıtılması için harekete geçtiklerini belirtirken, "Kemer'in sualtı güzellikleri olmazsa olmazlarımızdan. Özellikle Paris 2 batığı çok sayıda dalış meraklısını kendisine çekiyor. Sualtı güzelliklerimizin daha iyi tanıtılması ve dünyada duyurulması için Kemer Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Herkesi bu güzellikleri görmeye bekliyoruz. Bundan sonraki tanıtımlarda sualtı güzelliklerimizin kataloglarda daha iyi yer bulmasını sağlayacağız. Kataloglarda sadece otellerin tanıtımı değil sualtı gibi diğer doğal güzelliklerimiz de artık kataloglarda daha geniş yer alması için çalışmalar yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 17:01:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?