16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Damadına böbreğini verdi

DAMADINA BÖBREĞİNİ VERDİ

Antalya'da bir kayınvalide, diyalize giren damadına böbreğini vererek yeniden hayata "merhaba" demesini sağladı.

Antalya'da 6 aydır böbrek bekleyen diyaliz hastası 40 yaşındaki Ali Kozkıran için aranan böbrek kayınvalidesi Mekiye Tokgöz'den (55) geldi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde Doç.Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, damat Ali Kozkıran yeniden yaşama döndü.

BİZ ANNE OĞUL GİBİYİZ

Damadının diyalizde yaşadığı acılara dayanamadığı için böbreğini verdiğini belirten Mekiye Tokgöz, "Hastalandığı zaman çok üzüldüm. Sonra diyaliz günleri başladı. Diyalizde ne kadar acı çektiğini görünce dayanamadım. Biz anne oğul gibiyiz. Üçü erkek dört çocuğum var ama Ali de benim her zaman evladım gibi oldu. Sağlığına kavuşması beni çok mutlu etti" dedi.

Bugüne kadar kayınvalidesi ile her zaman anne oğul ilişkisini yaşadıklarını dile getiren Ali Kozkıran ise yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. "Eşim yeni doğum yaptığı için bana böbreğini vermek istedi ama veremedi" diyen Kozkıran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaynanam hiç talebimiz olmadan kendisi bağış yapmak istedi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kendimi son derece güvende hissederek ameliyat oldum. Sağlığıma beni yeniden kavuşturan doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim."

SAĞLIK DURUMU İYİ

Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayhan Dinçkan ise, Ali Kozkıran'ın sağlık durumunun son derece iyi olduğunu belirtti. Kaynanaların organ bağışında bulunmasının sık yaşanır bir durum olmadığını anlatan Dinçkan, Tokgöz'ün örnek bir davranış sergilediğini belirterek, bu durumun organ bağışının artmasına katkı sağlamasını umduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 15:25:02
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 16:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?