7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Damlama sulama sistemi onaylandı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 160 kişinin bireysel damlama sulama sistemi proje başvurusu Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

İlçede bir yıldır devam eden “Bireysel Damlama sistemi”nin başvurularının ardından hazırlanan projelerinin hayata geçirildiğini söyleyen Korkuteli Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın Tarım Bakanlığın 160 kişinin bireysel damlama sulama sistemi projesini onaylandığını belirterek, “2 milyon 483 bin 323 YTL hibe bedeli olan Bireysel Damlama sistemi ile 5 bin 247 dekar alandaki araziler damlama sulama sistemine dönüşecek.” dedi. Tarım Bakanlığı tarafından ayrıca hibe bedeli 800 bin YTL olan Garipçe Köyü ve Yeşilyayla kasabasının alt yapı damlama projesi onaylandı.

Antalya’nın ilçeleri arasında en fazla damlama sulama sistemine Korkuteli’nden başvuru olduğunu belirten Korkuteli Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, “Damlama sulama sistemi projesine Antalya’dan 240 başvuru oldu. Bunlardan 160’ı Korkuteli ve çevre köylerinden. Damlama sulama sistemi projesine Antalya çevrelerinden en fazla talep Korkuteli’nden geldi’’ şeklinde konuştu.

Korkuteli Tarım İlçe Müdürü İbrahim Akalın, çiftçiler için damlama sulama sisteminin çok önemli ve faydalı olduğunu belirterek, “Damlama sulama sistemi günümüzde ekonomik ve en başarılı sulama şekli olarak kabul edilmektedir.’’ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?