22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Danny Glover'dan sinema dersi

4. Uluslararası Avrasya Film Festivali için Antalya'ya gelen Hollywood yıldızı Danny Glover, sinema dersi söyleşisinde gazeteciler ve sinemaseverlerin sorularını cevapladı.

"Cehennem Silahı", "Predator 2", "Testere" ve "Mor Yıllar" filmleriyle tanınan usta oyuncu Danny Glover, rol aldığı son filmi "Körlük" ile 4. Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin konuğu oldu. Festival kapsamında Hillside Su Otel'de düzenlenen sinema söyleşisine katılan ünlü oyuncu, gazeteci ve sinemaseverlerle son filmi "Körlük" ile ilgili fikirlerini paylaştı.

Glover, filmde oynadığı karakterin aslında kitabı kaleme alan yazarın sesi olduğunu düşündüğünü ifade etti. Glover, "Bir şeyler yaparken onun nasıl karşılanacağını düşünüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya şöyle karşılık verdi: "Ben bir araştırma yapmam. Yani iyi olacak mı olmayacak mı buna bakmam. Sadece yapmak istediklerimi yaparım."

20. yüzyılda hala ırkçılığın olduğunu belirten Danny Glover, sözlerini şöyle tamamladı: "İlk siyahlar haklarını birçok çatışmalardan sonra elde edebildi. Hangi ırka ait olduğunuz hala önemli. Bu çirkin sistem hala yaşıyor. Ben sadece gerçekler üzerinde duruyorum ve gerçeklerle yüzleşiyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:11:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?