1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dans federasyonunda tahkim şoku

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tahkim Kurulu, seçimler öncesinde usulsüzlük yaptıkları tespit edilen Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun genel kurul sürecini durdurma kararı aldı.

Başkanlığını Tolgahan Çinkitaş'ın yaptığı Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nda GSGM Tahkim Kurulu'ndan çıkan kararın şoku yaşanıyor. 17 Ocak 2009 tarihinde yapılması planlanan genel kurul öncesinde, temsil hakkı tanınmayan 7 kulübün hukuk mücadelesi sonuç verdi.

Türkiye Dans Sporları Federasyonu yönetiminin, genel kurulda henüz kurulalı 1 yıl olmayan kulüplere usulsüz olarak temsil hakkı tanıdığı, yıllardır bünyesinde dans branşı bulunduran ve son 2 yılda federasyon faaliyetlerine katılarak delegelik hakkı kazanan kulüplere ise delegelik hakkı vermediği daha önce ortaya çıkmıştı.

Delegelik hakkı tanınmayan Nilüfer Gençlik Spor Kulübü, Görükle GSK, Yakıncı GSK, Olimpik GSK, TKD GSK, TKD ihtisas GSK ve Akademi GSK, federasyona yaptıkları itirazdan olumsuz cevap alınca, 3 yıldır katılmış oldukları faaliyetlerin belgeleriyle birlikte Tahkim Kuruluna başvurdular.

Tahkim Kuruluna Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker başkanlık ederken, merakla beklenen sonuç açıklandı. Tahkim kurulu, yönetmeliklere uyulmadığı gerekçesiyle genel kuruL üye listesiyle ilgili kısıma iptal ve aynı yönetmeliğin 16. maddesi uyarınca da genel kurul sürecinin durdurulmasına oybirliği ile karar verdi. Böylelikle federasyon genel kurul sürecini yeniden başlatmak zorunda kalacak.

Konuyu değerlendiren başkan adayı Taner Bozkuş, "Hukuk mücadelemizde ikinci kez büyük bir zafer kazandık. Kağıt üstünde faal yapılan kulüpleri iptal ettirirken, delege hakkı verilmeyen kulüplerin de hakkını geri aldık. Görmezlikten gelinen 7 kulüp Türk sporuna hizmet ediyor. Tahkim Kurulu, tamamıyla yanlı karar alan federasyon yönetimine tokat gibi bir cevap verdi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 10:15:42
Güncelleme :12 Ocak 2009 Pazartesi 10:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?