8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dansa doyuran festival

Antalya 1. Uluslararası Dans Festivali'nin ikinci gününde Uluslararası Open Latin ve Standart Cup yarışmaları yapıldı.

Türkiye Dans Federasyonu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Antalya 1. Uluslararası Dans Festivali'nin ikinci günü Cam Pramit'te yapılan yarışmalarda Almanya, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, İsrail, İspanya, İzlanda, Kanada, Rusya, Lübnan, Norveç, Slovakya, İsveç, Moldova ve Türkiye'den en iyi dansçılar dereceye girmek için yarıştı.

49 çiftin yer aldığı Uluslararası Open Latin yarışmasında dansçılar Samba, Cha-Cha, Rumba, Pasodoble ve Jive danslarında mücadele etti. 9 çiftin yer aldığı Standart Cup'ta dansçılar Wals, Wienwals, Quicstep ve Avrupa Tango danslarıyla yarıştılar. Dans federasyonunun Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Türkiye Dans Sporları Federasyonu As Başkanı Ünlü Sanatçı Yonca Evcimik, "Bugün Türkiye'de dansın her türlüsünü vatandaşlara sevdirmek istiyoruz. Gelecekte ise bu tür organizasyonlar daha da çok olacak" dedi.

Yarışma sonunda ''Uluslararası Open Latin'' kategorisinde Rusya'dan Dmitry Pugachev-Uliana Fomenko çifti birinci oldu. Litvanya'dan Justas Kucinskas-Agne Malinauskaite ikinci, Almanya'dan Andrej Kazlowski-Jana Ritter çifti de üçüncü oldu. Standart Cup'ta ise Rusya'dan Dmitry Pugachev-Uliana Fomenko çifti birinci oldu. Norveç'ten Tom Eric Nilsen-Nadya Kamitskaya ikinci, yine Norveç'ten Thomas Kaknes-Alekandra Kaurina çifti ise üçüncü oldu.

Festival bugün ''Arjantin Tango'' yarışmasıyla devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 12:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?