16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Danteller istihdam olacak

DANTELLER İSTİHDAM OLACAK

Antalya Gönüllüleri Derneği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kadınların el emeklerini değerlendirmek ve istihdama dönüştürmek amacıyla hazırlanan ‘Dantelya Dantel ve Oya Yarışması’na katılan ürünler, Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde açılan sergi ile beğeniye sunuldu.

Serginin açılışını Antalya Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın yaptı. Akaydın yaklaşık 3 ay önce başlattıkları Dantelya Projesi’nin, Kibelya’nın ardından ikinci istihdam projeleri olduğunu söyledi. Akaydın, “Dantelya kadınlara yönelik istihdam projemiz olan Kibelya’ya ek bir proje. El emeği dantel ve oyaların, Antalya’da kadınlara istihdam yaratmak üzere değerlendirilmesi ve ücret karşılığı pazarlanmasını kapsıyor. Yarışma ile ortaya çıkan modellerin kadınlar tarafından üretiminin yapılmasını ve özellikle turizme yönelik hediyelik olarak satışını sağlayarak istihdam yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

BİRİNCİYE ALTIN BİLEZİK

Projenin bir amacının da unutulmaya yüz tutan el sanatlarını yaşatmak olduğunu kaydeden Dr. Günseli Akaydın, yarışmaya 85 kadının birden fazla eserle katıldığını anlattı. Tüm kadınları becerilerinden dolayı kutlayan Akaydın, “13 Mayıs Perşembe günü Haşim İşcan Aile Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreninde, 1’inci altın bilezik, 2’nci üç çeyrek altın, 3’üncü 2 çeyrek altın, mansiyon kazananlar ise 1 çeyrek altınla ödüllendirilecek” diye konuştu.

DANTELLER İSTİHDAM OLACAK
DANTELLER İSTİHDAM OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:55:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?