22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dava yine ertelendi

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yapımı devam eden Gazipaşa-Alanya Karayolu'nun, D-400 Karayolu ile birleştiği noktada, Karayolları ile arazi sahipleri arasında süren dava yine ertelendi.

Her iki yolun birleşeceği noktada bulunan eski Total Petrol'un yer aldığı arazi sahiplerinin, kamulaştırma bedelini kabul etmemesi üzerine açtığı davanın duruşması yapıldı.

Açılan dava sonrası keşif yapan bilirkişi heyetinin önce 854 bin lira, ardından 500 bin lira bedel biçti ama bu bedele bu kez Karayolları itiraz edince dava bir kez daha uzadı. Karayollarının 221 bin lira verdiği arazinin son fiyatı 27 Aralık 2011 tarihinde görülecek karar duruşmasında belli olacak.

KAVŞAK YAPILAMIYOR

Mahkeme kararının ardından yol yapım firması Gazipaşa-Alanya yolunu eski petrol istasyonunun olduğu yerden D-400'e bağlayacak. İki yolun birleştiği yerde büyük bir kavşak oluşturulacak. Havayoluna giden yolun ise güzergahı değişecek ve bu kavşağa bağlanacak. Kahyalar'ın çehresini değiştirecek olan bu çalışmayı yüklenici firmanın 18 Aralık'ta teslim etmesi gerekiyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2011 Çarşamba 15:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?