22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Deli Dumrul cezası gibi uygulama

Alanya Belediyesi, zabıtaya yeni yönetmelik hazırladı. Buna göre, deniz kenarında köpek gezdiren, sokakta tavla oynayan, otobüste yaşlı ve hamilelere yer vermeyen cezalandırılacak.

Antalya'nın Alanya İlçesinde hazırlanan "Zabıta Yönetmeliği", birbirinden ilginç yasaklarla dikkat çekiyor. 13 ANAP, 6 AK Parti, 3 CHP, 2 DYP ve 1 Bağımsızdan oluşan Belediye Meclisi'nin hazırladığı 190 maddelik yönetmelikte, yasaklara ve kurallara uymayan ve aksini yapanlara para cezasının yanı sıra işyerinin ticaretten men edilmesine varan cezalar uygulanacak.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, “Trafikten işyerlerine, gıda ve hijyenden inşaat ve yapı işlerine, genel temizlikten evcil hayvanlara, seyyar satıcılıktan denizciliğe kadar onlarca alanı içeren yönetmelikteki maddeleri uygulamak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

SOKAKTA TAVLA YASAK

Yönetmelikte en dikkat çekeni ise "Kaldırımlarda ve yollarda oturup tavla oynamak yasaktır" maddesi. Bu kurala uymayanlara 125 YTL ceza kesilecek. Eğlence mekanlarına güvenlik kamerası zorunluluğu da bulunuyor. Yaşlılar, hasta ve hamilelere otobüslerde yer vermeyenler 125 YTL ceza ödeyecek.

PARKTA İÇKİ İÇNE 125 YTL ÖDEYECEK

Alanya Belediyesi Zabıta Yönetmeliği'nde yer alan dikkat çekici bazı maddeler ve ceza tutarları şöyle:

Berber dükkanlarında çamaşır makinesi bulundurulmaması (125 YTL)

Çimenlere ve çiçek tarlalarına basmak (125 YTL)

Fidanları, çiçekleri koparmak (125 YTL)

Parkta, bahçede içki içmek (125 YTL)

Deniz kenarında park ve yeşillikler içerisinde köpek gezdirmek ve pisletmek. Pitbull, rotweiler ve doberman cinsi köpekleri bulundurmak (125 YTL)

İşyerlerinde müşteriyle muhatap olan personele yaka kartı takılmaması (125 YTL)

Turist taşıyan tur otobüslerinin cadde ve sokaklara park etmesi (125 YTL)

Çöp torbalarını çöp toplama saatleri dışında cadde, sokak ve meydanlara çıkarmak (12 YTL)

Bugün
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 08:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?