1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Demirel'in Kaleiçi'nde çay keyfi

Antalya'da eşi Nazmiye Demirel ile tatil yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ilk defa otelinden çıkarak Kaleiçi'ndeki tarihi Bade Konağı'nda çay içti.

Antalya'nın Belek Beldesi'ndeki Adem ile Havva Otel'de, eşi Nazmiye Demirel ile 10 gündür tatil yapan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, bugün saat 15.30 sıralarında otelinden çıkarak tarihi Kaleiçi'ne geldi.

İnan Kıraç'a ait Hıdırlık Sokak'taki tarihi Bade Konağı'na gelen Demirel, burada çay içti. Yakın korumaları ve doktorlarının da eşlik ettiği Demirel, yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra konaktan çıktı. Konak çıkışında ayağında yine spor ayakkabılarının olduğu gözlenen Demirel, gazetecilere tatilinin çok
güzel geçtiğini söyledi.

"LAZIM GELDİĞİ VAKİT BİR ŞEYLER SÖYLERİM"

Gazetecilerin 'demokratik açılımı' ile ilgili sorularına yanıt vermeyen Cumhurbaşkanı Demirel, "Açılım ayak üstü konuşulacak bir konu değil. 2 gün sonra tatilim bitiyor. O zaman uzun uzun konuşuruz. Ben lazım geldiği vakit bir şeyler söylerim merak etmeyin. Türkiye'nin her meselesi ile meşgulüm, takip ediyorum" dedi.

Antalya'nın göz bebeği Kaleiçi'nin gelişimini yakından izlediğini söyleyen Demirel, "Antalya, Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi konumunda. Her gelişimde Antalya'nın daha da geliştiğini gözlemliyorum. Uzun süredir Kaleiçi'ni takip ediyorum. Kaleiçi Türkiye'nin, Antalya'nın çok güzel bir değeridir. Burada eskinin tahrip edilmediğini görüyorum. Bade Konağı, İnan Kıraç'a ait. Senelerdir kendisi bana burayı gelmemi söylerdi" diye konuştu.

Konaktan ayrılırken kendisine büyük ilgi gösteren Kaleiçililer ile selamlaşan Süleyman Demirel, özellikle çocuklara ilgi gösterdi. Kendisini bekleyen otele ait VIP minibüse binen Demirel, ardından oteline döndü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 20:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?