21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Demokrasi sınavını geçti

Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Ahmet Tuncer İlköğretim Okulu'nda oy kullanmaya gelen ayağı kırık bir seçmen, okulda özürlüler için merdiven ve asansör olmayınca eşinin sırtında sandık başına gelebildi.

İki ay önce ayağı kırılan Fatma Karakoç (46), oy kullanmak için gittiği Ahmet Tuncer İlköğretim Okulu'nda bir sürprizle karşılaştı.

Koltuk değneklerinin yardımı ile yürüyebilen Fatma Karakoç, oy sandığına ulaşmak için üçüncü kata çıkması gerektiğini öğrenince şok oldu.

Eşi Yaşar Karakoç sandık kurulu başkanına eşinin durumunu anlatarak yardımcı olmalarını istedi ancak sandık kurulu başkanı yukarı çıkamaması halinde Fatma Karakoç'un oy kullanamayacağını söyledi.

Eşi ve çocuklarının yardımıyla okul girişindeki 19 basamağı çıkan Fatma Karakoç, bir süre dinlendikten sonra artık yürüyemeyeceğini söyleyince eşinin sırtında sandık başına gitti. Oyunu güçlükle kullanan Fatma Karakoç, "Ayağım iki ay önce kırıldı. Enfeksiyon kapınca ayağımın iyileşmesi uzadı. Oyumu kullanabilmek için okula geldiğimde karşılaştığım manzara beni üzdü. Benim durumumda olan kişiler için en azından bir oy sandığını okul girişine koyabilirlerdi. Oyumu kullanmak uğruna acı çektim" dedi.

Fatma Karakoç'un eşi Yaşar Karakoç da, "Okullarda ne bir engelli merdiveni var ne de bir asansör. Bu insanları birilerinin düşünmesi gerekiyor" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 13:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?