22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Demre dünya mirası adayı

ANTALYA İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Noel Baba Müzesi ve Myra örenyerinin bulunduğu Demre bölgesinin, UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne alınması için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla başladığını kaydeden Antalya Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, “Demre'nin Dünya Mirası Listesi'ne girmesi halinde bu bölge Türkiye'nin en önemli tarih merkezi olacak” dedi. Demre'nin aralarında Myra, Noel Baba ve Adriyaka örenyerlerinin de bulunduğu birçok tarihi mekana sahip olduğunu söyleyen İbrahim Acar, “Bu bölge çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Listeye girmesi halinde bu potansiyel açığa çıkacak ve bu bölge en çok ziyaret edilen müze ve örenyeri listesinde Ayasofya Müzesi'ni geride bırakacak” diye konuştu. Kaş'ın Kalkan Beldesi yakınlarındaki Xantos bölgesinin listeye girdikten sonra yapılan tanıtımla kaderinin değiştiğini kaydeden İbrahim Acar, “Demre çok daha büyük bir potansiyel taşıyor” dedi. Karain ve Perge'nin de listeye girmesi için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Acar, önceliğin Demre'de olduğunu söyledi.

DÜNYA TANIYACAK

UNESCO'ya sunulacak raporun neredeyse tamamlandığını açıklayan Acar, 2009 yılında müracat edileceğini belirterek, “Biz olumlu sonuç alınacağını ve Demre'nin Dünya Mirası Listesi'ne girmesini bekliyoruz. Eğer Demre listeye girerse yapılacak olan tanıtımla bu bölge sadece Türkiye'nin değil, belki de tüm dünyanın en önemli tarih merkezi olacak” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 19:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?