1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Demre'ye tekne girişi yasaklandı

İstanbul Heybeliada'dan hareket ettiği 'Atilla' adlı teknesi ile Antalya'nın Demre ilçesine gelen gurbetçi vatandaşın, tekne direğinin elektrik tellerine dokunması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgeye tekne girişi yasaklandı.

Gurbetçi Yaşar Dalgıç'ın 5 metre uzunluğunda fiber kameralı teknesinin direğinin elektrik tellerine değmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede önlemler alındı.

Üçağız Köyü Mezarlık mevkiine uyarı levhaları konarken, teknelerin girişi de engellendi.

Üçağız köyünden Simena Antik Kenti'ne elektrik taşıyan tellerin çevreye zarar vermemesi için ya kaldırılacağını ya da yükseltme çalışmasının yapılacağı bildirildi. Ayrıca bölgeye tekne girişinin yaşak olduğunu belirten uyarı levhaları konuldu.

SICAKTAN EĞİLMİŞ
Elektrik tellerinin sıcak nedeniyle eğilmiş olduğunu ve gurbetçi Dalgıç'ın teknesinin direğinin ise normalden yüksek olduğu ifade edilirken, kazanın meydana geldiği yerin aslında Yaşar Dalgıç'ın tekne ile girebileceği bir yer olmadığı, büyük olasılıkla Dalgıç'ın tekneyi o bölgede demirleyip uyumak istediği bildirildi. Elektrik tellerinin yaklaşık 15 yıldır bölgede bulunduğu ve bugüne kadar böyle bir kaza yaşanmadığı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 16:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?