1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Deneme sürüşleri başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Koordinasyon Merkezi, 31 Ağustos Pazartesi saat 13.00’den itibaren raylı sistem deneme işletmesi entegrasyon çalışmaları kapsamında 12 tramvay vagonunun aynı anda hat üzerinde deneme sürüşü yapacağını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları ve raylı sistem hattına araç park etmemeleri konusunda uyardı.

Koordinasyon merkezinden yapılan açıklamada, raylı sistem entegrasyon testlerinde son aşamaya gelindiği bildirilerek, 31 Ağustos Pazartesi günü saat 13.00’den itibaren 12 vagonun aynı anda farklı ağırlıktaki kum torbalarıyla hat üzerinde deneme sürüşü yapacağı ifade edildi.

Vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Sürücülerin de hat üzerine araçlarını kısa süreli de olsa park etmemeleri, sinyalizasyon ışıklarına uymaları, trafik polisleri ve zabıtalara riayet etmeleri istendi.

Ağır, orta ve hafif ağırlıklarla sistemi test çalışmaları devam ederken, sistemin kumanda merkezi de işletmeye hazır. Hat üzerindeki sinyalizasyonlar da tamamlandı ve kumanda merkezine bağlandı. Kipa Kavşağı, Muratpaşa Cami Önü ve Balbey’de açılan yeni geçiş yerlerinde sinyalizasyon çalışması sürüyor.

Ayrıca tüm hattaki makaslar kumanda merkezi tarafından kontrol edilebiliyor. Tramvayları kullanacak vatmanlardan ilk 20 kişilik grubun eğitimi tamamlandı. İkinci 20 kişilik vatman grubunun ise eğitimi devam ediyor. Mekanik ve elektronik bölümlerdeki personelin eğitimleri tamamlandı. 14 tramvayın tamamı da Antalya’ya geldi.

Ekim ayında yolcu taşıması beklenen Raylı Sistem’de Eylül ayında deneme işletmesine geçilmesi bekleniyor. Yaklaşık 1 ay sürecek deneme işletmesinde sistem tam kapasite ile kum torbaları ile seferler yapacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 18:16:50
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 18:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?