8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Deniz Baykal, Antalya'da

Antalyalı hemşehrileri ile bayramlaşan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye'nin terörü durdurmak için milli bir terör politikasına ihtiyacı vardır" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, memleketi Antalya'ya gelerek partisinin il binasında hemşehrileriyle bayramlaştı. Küçük bir kızı kucağına alarak öpen Baykal, yaklaşık 100 partiliyle tokalaştı. Basın mensupları ile de bayramlaşmayı ihmal etmeyen Deniz Baykal, gündemdeki terör ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının kabul edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yaşanan terör olaylarının Türk milletinin bayrama buruk girmesine neden olduğunu söyleyen Baykal, "Son günlerde hızla artan terör olayları milletimizi derinden yaraladı. Asker ve sivil çok sayıda insanımızı kaybettik. Son 10 günde yaklaşık 30 kişi öldü. Bu tempo devam edemez. Millet olarak bu bayramda oturup durum değerlendirmesi yapmamız gerekmektedir. Yıllardır teröre karşı tutarlı ve kararlı bir politika ortaya koyamadık. Teröre karşı ortak bir politika ortaya koymumaz gerekmektedir. Bu konunu askeri, ekonomik ve sosyal boyutu vardır. Hep birlikte uygulayacağımız bir terörle mücadele politikası artık kaçınılmaz olmuştur. Türkiye yalnızlaşmaya doğru gitmektedir. Komşular ile müttfefiklerimiz ile ilişkiler sorgulanır hale geldi. ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden sözde Ermeni soy kırımını içeren tasarının kabul edilmesiyle ABD ile ilişkiler dönüm noktasına gelmiştir. Burada da milli bir politikaya ihtiyacımız vardır. Sözde Ermeni soykırım taslağı ile ilgili artık nutuk çekilmemelidir. Ortak bik milli tavır ortaya koymalıyız. Türkiye'ye yönelik haksızlıkların düzeltilmesi için mesajı ABD'ye vermiş olmamız gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 14:28:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?