21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Deniz Baykal Antalya'da

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Kurban Bayramı için geldiği memleketi Antalya'da birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bayram namazı çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, "Etnik kökenlerimiz, mezheplerimiz, inançlarımız farklı olabilir ama bu hep birlikte dayanışma içinde yaşamamıza engel olmamalı" dedi.

Sabah saatlerinde CHP Antalya Milletvekili Ömer Melli tarafından evinden alınan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazı için Kaleiçi semtinde bulunan tarihi Tekeli Mehmet Paşa Camii'ne geldi. Torunları Alican ve Mehmet ile birlikte cami çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Deniz Baykal, bir büyük bayram daha yaşadıklarını belirterek, "Bayramlar toplumumuzun kültürü, birliği, beraberliği, dayanışması bakımından çok büyük önem taşır. Bayramlar bizim yalnız olmadığımızı, tek başımıza yaşamadığımızı, bir çok insanla ortak noktalara sahip olduğumuzu, birbirimize ihtiyacımız olduğunu bir kez daha bize hatırlatır. İslam dünyasının en önemli bayramlarından birisini yaşıyoruz. Bu bayramın toplumsal beraberliğimizi paylaştığımız ve birbirimize ihtiyaç duyduğumuz pek çok noktayı bize hatırlatmasını istiyorum. Dünyada bir çok yerde büyük acıların yaşanmakta olduğunu biliyoruz. Böyle bir bayram gününde bu acıların ne kadar anlamsız, ne kadar temelsiz, ne kadar geçici nedenlere dayalı olduğunu hep birlikte bir kez daha düşünmeliyiz. Önemli olan insanların birbirlerine olan sevgisi, saygısı ve dayanışmasıdır. Birbirimizden farklı kimliklerimiz olabilir, etkin kökenimiz farklı olabilir, mezheplerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir. Ama bunlar hep birlikte dayanışma içerisinde yaşamamıza engel olmamalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 11:25:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?