21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Deniz Baykal Antalya'da

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir dizi açılışa katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Birbirimizle kavga etmek için değil, sorunları çözmek için siyaset yapmalıyız" dedi.


Bir dizi açılışlara katılmak üzere Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kemer ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Esnafların dertlerini dinleyen Baykal, ardından Göynük Belediyesi hizmet binasının açılışına katılmak üzere Göynük Beldesi'ne geçti.

Açılış töreninde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Baykal, CHP'li belediye başkanı Necati Topaloğlu'nun Göynük'te gerçekleştirdiği hizmetlerden dolayı duyduğunu söyledi. Göynük'te muhteşem bir belediyecilik hizmeti gördüklerini ve bu güzel
hizmetlerin göğsünü kabarttığını ifade eden Baykal, "Göynük önemli bir turizm potansiyeline sahip; 18 bin yatak kapasitesi ile Antalya'nın önemli merkezlerinden bir tanesi. Turizm, Türkiye ve Antalya için çok önemli. Bu yıl Antalya'ya gelmesi beklenen turistte hedef 10 milyondur. Türkiye'ye bir yılda 30 milyon turistin geldiğini düşünürsek her 3 turistten 1'inin Antalya'ya geldiği ortaya çıkıyor. Bunu en iyi şekilde kullanmamız gerekir. Turizm ile ilgili bu gelişmeler yaşanırken önümüzde bir takım
sorunlarda ortaya çıkıyor. Bu sorunları görmemiz ve çözümlerine yönelik tedbirler almak durumundayız. Turizmin değer kaybetmeye başladığını gözlemleyebiliyoruz. Antalya turizmi ucuzluyor. Değerinin artması lazım. Yaşanan problemin temel sebebi taşıyacağından fazla yatak kapasitesinin olmasıdır. Bunun sonlandırmak durumundayız. Çünkü bu beraberinde haksız rekabeti de getirmektedir. Türkiye'nin turizm potansiyeli vardır. 100 milyon turist gelebilir ancak Antalya dışında turizm alanları oluşturulmalıdır. Turizm merkezleri açılmalıdır" diye konuştu.


Göynük'te sağlanan uyum ve güven ortamının tüm ilçede sağlanmak zorunda olduğunu söyleyen Deniz Baykal, "Hala sen-ben anlayışı içerisinde olursak bu sorunları aşamayız. Sorunlar olabilir ancak bunlar çözülür. Dünyanın bütün ülkeleri kendi yaşadıkları sorunları çözüyorlar. Biz de siyaseti birbirimizle kavga etmek için değil, sorunları çözmek için yapmalıyız. Siyaset yaparken de devlete, millete, yargıya, üniversiteye ve TSK'ya sahip çıkmamız gerekir. Geldiğimiz noktada ülke yeni bir dönüm noktasındadır.


Demokraside değişimler yaşanır. Bunlar demokrasinin temel kanunudur. Türkiye'de bugün yeni bir değişim ihtiyacı ile karşı karşıyadır, bu değişim süreci içerisinde hukuk ve demokrasi işleyecektir. Bunların hepsi aşılacaktır. Temel sağlamdır, temeli atanlar nur içinde yatsınlar. Başka Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu devleti kuranlar bu temelleri çok sağlam atmışlardır. Ülkemizde herkes inancını özgürce yerine getirebilmektedir. Moralimizi bozmayalım, Yeter ki gelecekten kaygı duymayalım" dedi.

..
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 20:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?