21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Deniz Kültürü Festivali kutlanacak

Uluslararası Deniz Kültürü Festivali kapsamında, Yat Limanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu, Sualtı Temizlik Harekatı ekipleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Festival sahil şeridi bulunan 27 il ve Van gölünde temizlik etkinliği ile kutlanacak. Antalya'da ki deniz temizliği etkinliğine ise Büyükşehir Belediyesi destek veriyor.
Deniz Kültürü Derneği tarafından her yıl düzenlenen "Uluslararası Deniz Kültürü Festivali" kapsamında Yat Limanı'nda düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Deniz kültürü bilincinin aşılanması ve deniz kirliğinin oluşturduğu olumsuzluklar üzerinde bilgiler aktarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu yaptığı konuşmada, Denizin önemine değindi. Köleoğlu,"Deniz Kültürü Derneğini yurt genelinde düzenlediği bu etkinlikten dolayı kutluyorum. Denizimizin kıymetini bilelim ve sahip çıkalım. Herkes bireysel olarak kendi üzerine düşeni yapmalı. Denizi kirletmeyelim. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak deniz kirliliği konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz ve Deniz Kültürü Derneği'nin bu etkinliğini destekliyoruz" dedi.

Öte yandan Sualtı temizlik harekatı tarafından deniz altında çekilen ve katı atıkların fotoğraflarının da sergilendiği etkinlikte öğrenciler, bundan sonra denizi kirletenleri uyaracaklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:33:54
Güncelleme :23 Ekim 2008 Perşembe 18:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?