21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Deniz polisinden nefes kesen tatbikat

Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi Müdürlüğü'nde görevli dalgıç polisleri, su altı ve su üstü arama tatbikatı yaptı.

Antalya Deniz Polisi, Kale İçi Yat Limanı'nda denize atılan bir suç aletinin çıkarılması konusunda tatbikat yaptı.

Tatbikat maksadıyla hazırlanan senaryoya göre, silahlı yaralama olayına karışarak kaçan bir kişi deniz kıyısına gelerek suç aleti tabancayı denize fırlatıyor.

Olay yerinden kaçamayacağını anlayan zanlı polise teslim oluyor. Polisler ise suç aletini almak için olay yerine deniz polisini çağırıyor. Olay yerine gelen deniz polisi kısa sürede hazırlandıktan sonra denize dalıp suç aletini bularak olay yeri inceleme ekiplerine teslim ediyor.

İzmir Deniz Şube Müdürü Gürkan Uslu, Antalya'da iki dönem halinde dalış ekipmanları kursu verildiğini belirterek "Teşkilatımız kadrosunda görevli dalgıç personelimiz, ülkemizin deniz kıyı şeridinde veya nehir, göl, baraj göletlerinin oluşturduğu iç sulara atılan suç aleti ve delillerinin çıkarılması için kriminal dalış yapmaktadır. Sel felaketlerinde ve sulara atılmış suç aletlerini bulma ile su üstü arama kurtarma çalışmaları yapıyorlar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?