1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Denizde can pazarı

Antalya'da balık tutmak için denize açılan aile fiberin içerisine su alıp batmaya başlamasıyla büyük bir tehlike yaşadı.

Denizde yaşam mücadelesi veren aile, balıkçı teknesi tarafından son anda kurtarıldı.


Antalya'da meydana gelen olayda balık tutmak için Özkol isimli fiber ile Antalya Marinadan denize açılan Bülent Sürekli, eşi Zeliha Sürekli ve kızı Bilgi Sürekli ile ablaları Fazilet Kınalı ve oğlu Göksel ve kızı Buse Kınalı bir süre balık tuttu. Bu sırada şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalar fiberin içerisine su biriktirmeye başladı. İçerisi su dolan fiber batmaya başladığı sırada büyük bir panik yaşayan 6 kişilik aile marinada bulunan balıkçılardan el ve kol hareketleriyle yardım istedi. Bu sırada tesadüfen teknesiyle oradan geçen bir balıkçı, fiberin battığını fark ederek 6 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Balıkçının teknesi ile kıyıya çıkartılan aile üyeleri olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Batma tehlikesi geçiren fiber de sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak sahile çıkartıldı.
Sabah saatlerinde balık tutmak için fiber ile açıldıklarını söyleyen Bülent Sürekli, "Fiber su alınca özellikle çocuklar büyük bir panik yaşadı. O sırada balıkçılar bizi fark edip kurtardı. Kurtulduğumuz için çok şanslıyız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 19:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?