22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Denizde meteor yağmuru

DENİZDE METEOR YAĞMURU KEYFİ

Antalya'da bir grup turizm sektörü temsilcisi ve çalışanları, Akdeniz'de teknede meteor yağmurunu izleme keyfini yaşadı.

Öger Tours, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve Antalya Rehberler Odası, (ARO) turizm sektörü temsilcileri ve çalışanlarına yönelik, halk arasında 'yıldız kayması' olarak da bilinen 'meteor yağmurunu' izlemek üzere tekne turu düzenledi. Turizmcilerin büyük ilgi gösterdiği tur, teknenin Kaleiçi Yat Limanı'ndan hareket etmesiyle başladı. Gökyüzünün daha rahat izlenmesi için ışıkların az olduğu Akdeniz açıklarına demirleyen yatta, gecenin karanlığında turizmciler, meteor yağmurlarını izleme şansı buldu.

Uzay ve astronomi konularına ilgi duyan turizmci Bayram Dökmeci'nin sinevizyon gösterisiyle anlattığı yıldızları daha sonra lazerle gökyüzünde davetlilere gösterdi. Yaklaşık iki saat süren tekne turunda, davetliler kayan yıldızları görebilmek için gözlerini biran olsun gökyüzünden ayırmadı.

Turu düzenleyen Öger Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz, gezinin, turizm çeşitlenmesi için düşünülen, yeni etkinlikler oluşturmaya yönelik hayata geçtiğini söyledi. Yıldız, "Turlar için en önemli olan konu, astronomiye meraklı ve kendini donatmış rehberlerin yetişmesi. Bu konuda Antalya Rehberler Odası'na önemli görev düşüyor. Oda, uzman rehberler yetişmesi için gerekli çalışmaları yaparak tedbirleri alacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 10:12:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 10:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?