22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Denizden iki kamyon atık çıktı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Polisi işbirliği ile Kaleiçi Yat Limanı’nda deniz dibi temizliği yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerinin yardımıyla denizden iki kamyon dolusu atık çıkarıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Şube Müdürlüğü, Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ve Deniz Polisi’nin yer aldığı çalışmada, 24 dalgıç polis su altını taradı.

Araç lastiği, cam ve pet şişeler, bira kutuları, çaydanlık, plastik sandalye, balık sepetleri başta olmak üzere dalgıçların deniz dibinden topladığı atıkları, Büyükşehir Belediyesi işçileri botlarla alarak karaya çıkardı. Daha çok yat limanını sürekli kullanan tekne sahipleri ve çalışanlar tarafından denize bırakıldığı sanılan atıklar tepki topladı.

Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlar ve tekne sahiplerinden, denizi temiz tutmalarını isteyerek, denizi kirletenlerin cezalandırılacağını vurguladı. Yetkililer, Yat Limanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Mayıs’ta da deniz temizliği yapıldığını hatırlatarak, çalışmaların yat limanı atıklardan tamamen arındırılıncaya kadar süreceğini belirtti.

Emniyet Amiri Bülent Türüt, yurt çapındaki dalgıç polislere Antalya’da geliştirme kursu verdiklerini belirterek, "Kurs sonunda dalgıç polislere, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile deniz dibi taraması yaptırıyoruz. Kursa toplam 110 dalgıç polis katılıyor ve hepsi kursun bir parçası olarak yat limanındaki temizliğe katılacak" dedi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 12:58:27
Güncelleme :27 Mayıs 2005 Cuma 17:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?