16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

Denizi kirleten gemilere ceza

DENİZİ KİRLETEN ÜÇ GEMİYE 74 BİN LİRA CEZA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan deniz birimi, Ocak ve Şubat aylarında denizi kirlettiği tespit edilen üç gemiye toplam 74 bin 610 lira ceza kesti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz mücavir alan sınırları içerisinde kalan sahillerde, deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deniz kirliliği kontrolü için oluşturulan deniz birimi Göynük Çayı ve Beşgöz Deresi arasında denetimlerini sürdürüyor.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli yürütülen çalışmalarda Ocak ve Şubat aylarında deniz kirliliği yaratan üç gemi tespit edildi. Kirlilik denizden alınan numunelerin analiziyle belgelendi. Üç gemiye toplam 74 bin 610 lira ceza uygulandı ve cezanın tahsiline kadar seyrüseferden men kararı verildi. Cezayı ödeyen gemiler Antalya Limanı'ndan ayrıldı.

Yetkililer, Antalya Körfezi ve denizlerin korunması mücadelesinde halkın duyarlılığının büyük önem arz ettiğini belirterek, deniz kirliliği ile ilgili şikayetlerin anında değerlendirmeye alındığını belirtti. Yetkililer, vatandaşların 249 52 00 ve Alo 181 şikayet hatlarından büyükşehir belediyesine ulaşabileceğini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:57:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 14:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?