1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Denizi kirleten gemiye ceza!

DENİZİ KİRLETEN GEMİLERE CEZA

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan Deniz Birimi, denizi kirleten gemilere ceza veriyor.

Denizi kirlettiği tespit edilen St. Vincent And The Grenadines bayraklı MV Arbalist gemisine 97 bin 661 bin lira ceza verildi. Haziran ayından bu yana denizi kirleten toplam 12 gemiye 512 bin 879 lira ceza uygulandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, deniz mücavir alan sınırları içerisinde kalan sahillerde, deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deniz kirliliği kontrolü için oluşturulan deniz birimi Göynük Çayı ve Beşgöz Deresi arasında denetimlerini sürdürüyor.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, denetim sırasında 6 bin 788 grostonluk MV Arbalist adlı kuru yük gemisinin çevresinde sintineden kaynaklı deniz kirliliği tespit edildi. Alınan numunelerin analizinde kirliliğin gemiden kaynaklandığı anlaşıldı. Gemiye 97 bin 661 bin TL idari para cezası uygulanırken, cezanın tahsiline kadar seyrüseferden men kararı verildi. Haziran ayında denizi kirlettiği tespit edilen gemi sayısı 12'ye ulaşırken, bu gemilere 512 bin 879 lira para cezası

uygulandığı açıklandı. Yetkililer, deniz kirliliği ile ilgili şikayetlerin anında değerlendirmeye alındığını belirterek Antalya Körfezi'nin kara ve denizden kirlenmeye karşı korunması konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli çalışmaları kararlılıkla yürüttüğünü ifade etti. Yetkililer, bu mücadelede gemi acentelerinin ve halkın duyarlılığının önemine dikkat çekti. Yetkililer, vatandaşların bu konuda şikayetlerini 249 52 00 ve Alo 181 nolu telefonlara iletmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 13:27:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 15:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?