22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Denizi kirletene af yok

DENİZİ KİRLETENE AF YOK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan deniz birimi, denizi kirleten gemilere göz açtırmıyor. Deniz birimi tarafından denize sintinesini boşalttığı tespit edilen Gürcistan bayraklı MV Ya Kareem adlı yük gemisine 47 bin 308 lira ceza kesildi. 2009 yılında denizi kirleten 13 gemiye toplam 560 bin 187 lira ceza kesildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, deniz mücavir alan sınırları içerisinde kalan sahillerde, deniz araçlarından kaynaklanan deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Deniz kirliliği kontrolü için oluşturulan deniz birimi, Göynük Çayı ve Beşgöz Deresi arasında denetimlerini sürdürüyor. Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, denetim sırasında 5 bin 589 grosstonluk MV Ya Kareem adlı yük gemisinin çevresinde sintineden kaynaklı deniz kirliliği tespit edildi.

Alınan numunelerin analizinde kirliliğin gemiden kaynaklandığı anlaşıldı. Gemiye 47 bin 308 TL idari para cezası uygulanırken cezanın tahsiline kadar seyrüseferden men kararı verildi.

ŞİKAYETLER ANINDA DEĞERLENDİRİLİYOR

Son bir yıl içerisinde denizi kirlettiği tespit edilen gemi sayısı 13'e ulaşırken bu gemilere 560 bin 187 lira ceza uygulandığı açıklandı. Yetkililer, deniz kirliliği ile ilgili şikayetlerin anında değerlendirmeye alındığını belirterek Antalya Körfezi'nin kara ve denizden kirlenmeye karşı korunması konusunda büyükşehir belediyesinin gerekli çalışmaları kararlılıkla yürüttüğünü ifade etti. Bu mücadelede gemi acenteleri ve halkın duyarlılığının önemine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların bu konudaki

şikayetlerini 249 52 00 ve Alo 181 nolu telefonlara iletebileceklerini hatırlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 13:02:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 13:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?