1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Deplasman kabusu bitti

Kepez Belediyesi Basketbol Takımı, Mersin Büyükşehir galibiyetiyle deplasmanda ilk kez maç kazandı.

Maç kazanamama stresini yendiklerini belirten Kepez Belediyespor Antrenörü Halil Üner, “22 sayı geriden gelip maçı kazanmak, basketbol adına önemli bir başarıdır” dedi.

Kepez Belediyespor, Mersin Büyükşehir’i yenerek, Beko Basketbol Ligi’nde bu sezon ilk deplasman galibiyetini aldı. Kepez Belediyesi Basketbol Takımı oyuncularının, Mersin Büyükşehir maçındaki kazanma hırsları ve mücadele azmi ise teknik heyeti sevindirdi.

Kepez Belediyespor Antrenörü Halil Üner de iç sahada 2 maç kazanılmasının ardından deplasmanda alınan ilk galibiyetle de oyuncularının öz güvenlerinin yerine geldiğini söyledi. İyi çalışarak takımın fiziksel eksikliğini tamamladıklarını belirten Üner, “Oyuncularımda deplasmanda maç kazanamamanın stresi vardı. Kepez Belediyespor, geçen sezonun 2. yarısından beri dış sahada maç kazanamamıştı. Bu durum oyuncuların üzerinde baskı oluşturdu. Mersin Büyükşehir’i yenerek, deplasmanda maç kazanamama fobisini de yendik” dedi.

Mersin Büyükşehir maçına kötü başladıklarına işaret eden deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi: “Maçın ilk bölümüne durgun ve korkak başladık. Ancak savunmada yaptığımız değişikliklerle oyuna ortak olduk. İyi savunmamız karşısında rakibimiz hücumdaki hızını kaybetti ve oyunu kontrolümüz altına aldık. Deplasmandaki ilk galibiyetimizle oyuncularımız öz güvenlerini kazandı. Maçı, 30 sayı ile kazansaydık bu kadar kıymetli olmazdı. 22 sayı geriden gelip maçı kazanmak, basketbol adına önemli bir başarıdır. Bundan sonra ligde yukarıları düşünüp yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki maçları da kazanarak, Kepez camiasını sevindirmeyi sürdüreceğiz”

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 23:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?