21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Depremzedeler Alanya'da

Van'da meydana gelen depremde evsiz kalan ve üç gün önce Alanya'ya gelen 23 depremzede, Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik'i makamında ziyaret ederek kalacak yer istediler. Depremzedeler, Başkan Ali Çelik'in Antalya Valiliğini araması sonucu Justiniano Park Conti Otele yerleştirildi.

Van'ın Erçiş İlçe merkezli 7,2 ve 5,6 büyüklüğündeki iki ayrı depremde evleri hasar gören ve yıkılan 23 depremzedeye Antalya Valiliği ve Alanya Kaymakamlığı sahip çıktı. Depremzedeler Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik'i ziyaret ederek "Çaresiziz bize yardım edin" dediler. Belediyeye ait 'gönül pınarı' isimli yardım bürosuna götürülen depremzedelere burada kıyafet yardımı yapıldı.

Depremzedeler daha sonra Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan'ın devreye girmesi ile Justiniano Park Conti Oteli'ne yerleştirildi. Otel sahibi Seyit Ali Gür depremin ardından Erciş Kaymakamlığı'na başvurarak 40-50 depremzedeyi otele ait lojmanlarda misafir edebileceklerini bildirmişti. Bu istek doğrultusunda Antalya Valiliği ve Alanya Kaymakamlığının oluru ile depremzedeler otelde konaklamaya başladı.

Otel yetkilileri, bu gün itibariyle otele 23 kişinin geldiğini belirterek, Nisan ayına kadar 50 depremzedeyi otellerinde konuk ederek, barınmanın yanı sıra gıda ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade ettiler. Ayrıca, okul çağındaki çocukların, otelin bulunduğu Okurcalar beldesinde bulunan okullara kayıtlarını yaptırmak için Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde girişim başlatıldı.
Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan ise ilçeye gelecek depremzedelerle ilgili koordinasyonun valilik tarafından yürütüldüğünü belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2011 Pazartesi 17:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?