1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Dere ıslah çalışmasında sona doğru

DERE ISLAH ÇALIŞMASINDA SONA DOĞRU

Antalya’nın Korkuteli ilçesini ikiye ayıran Korkuteli Deresi'nde ıslah çalışmasında sona yaklaşıldı.

Korkuteli’nin Alaaddin Mahallesinde bulunan ve ilçeyi ikiye ayıran Korkuteli Deresi'nde devam eden ıslah çalışması yılbaşına tamamlanacak.

 Alaaddin Mahalle muhtarı Mustafa Duman, geçen yıl başlayan dere ıslah çalışmasında 1 kilometrek alanın kaldığını söyledi. Duman, “DSİ Bölge Müdürlüğüne, Antalya İl Özel İdare müdürlüğü ile Korkuteli Belediyesine gerekli girişimleri yaptım.İl Genel meclisi Başkanı Cavit Arı ve İl Genel meclisi üyesi Hasan Ali İrban, buraya gerekli ödeneği ayırarak ihalesini yaptılar. Alaaddin Mahallesi Kışla Caddesi'nde yol boyunca bulunan dere yatağı temizlenerek ıslah çalışmalarına sona yaklaştı. Çalışma yılbaşında bitecek” dedi.

2008 yılında Korkuteli Belediyesi tarafından 850 metrelik kısmının ihale edildiğini belirten Duman, “bu yıl içerisinde bin 200 metrelik bir ihale daha yapıldı. İlçe merkezinden geçen dere uzunluğu yaklaşık 10 kilometredir. Çalışmanın tamamlanması ile bölgenin çevre düzenlemesi ile beraber modern bir görünüme kavuşacak. Bu bölge şehrin en yeşil alanıdır. İlçede yaşayan birisi yaya olarak baraja kadar gezerek gelip gidecek. Burası tamamlandıktan sonra Korkuteli belediyesi tarafından ağaçlandırma yapılacak ve yürüyüş yolu yapılacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:30:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 11:38:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?