21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dereceye giren öğrencilere ödül

Rusya'nın Ural Bölgesinde yer alan Otonom Kurum Öğretmenevi tarafından, Kemer Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığının desteklediği Bilgi yarışmasında dereceye giren Rus, Kazak ve Türk öğrenciler ödüllerini aldılar.

Antalya’nın Kemer ilçesinde Rusya'nın Ural Bölgesindeki Otonom Kurum Öğretmenevi’nin organize ettiği, Kemer Belediyesi ile Milli Eğitim Bakanlığının da desteklediği Bilgi yarışmasında dereceye giren Rus, Kazak ve Türk öğrenciler için Beldibi Seagul otelde ödül töreni düzenlendi.

Çelyabinski Milli Eğitim ve Bilim Başkan Yardımcısı Elena Tyurina çok iyi bir Bilgi yarışması geçirdiklerini ve verdikleri destekten dolayı ödül töreninde tüm destekleyenlere teşekkürlerini sunarken, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ve Halkla İlişkiler Danışmanı Seyhan Sırt'a birer teşekkür plaketi verdi.

Başkan Şeker 200'e yakın öğrenci ve öğretmenin katıldığı ödül töreninde bir konuşma yaparak, "Burada çok iyi bir bilgi yarışması geçirdiğinizi öğrendim. Bizde gereken desteği verdik. Umarım buradan çok iyi anılarla ayrılırsınız. Sizleri tekrar güzel Kemer'imize bekliyoruz." Dedi. Şeker dereceye girenlere madalyalarını takarak, çeşitli hediyeler sundu.

HEM YARIŞTILAR, HEM BÖLGEYİ GEZDİLER

Rusya, Kazakistan ve Türkiye'de bulunan okullardan gelen yaklaşık 165 öğrenci ve 50 öğretmen yarışma haricinde Antalya ve Kemer'de de tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler.

Rusya ve Kazakistan'dan 165 öğrenci, 50 öğretmenin yanı sıra Türkiye'yi temsilen Kocaeli Hızır reis İlk Öğretim Okulu, Sivas'tan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Özel Mahir Sevim Özduman İlköğretim Okulu, Ankara'dan Kurtuluş İlk Öğretim Okulu ve Antalya'dan Namık Kemal İlk Öğretim okulu da yarışamaya katıldı.

Yarışma 15 Kasım 2008 günü Kemer Belediyesi Düğün salonunda 5.6.7 ve 8. sınıflar arasında İngilizce, Almanca, Fransızca, Matematik, Biyoloji ve Coğrafya ve Tarih konularında 8 dalda yapılırken, saat 10.00 da başlayıp 12.00 de sona ermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 13:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?