21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Dereköy'de şenlik coşkusu

7. BEYDAĞI DEREKÖY ŞENLİKLERİ

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Dereköy'de 7. Geleneksel Beydağları Dereköy Şenlikleri yapıldı.

Dereköy Kültür Dayanışma ve Yaşatma Derneği'nin organize ettiği, 7. Geleneksel Beydağları Dereköy Şenlikleri köy meydanında yapıldı.

Şenliğe, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Dereköy Kültür Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Azem Kökez, şenliklerin amacının birlik beraberlik ve kaynaşma duygularının gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Dereköy'de bu yedincisi düzenlenen şenliğin her yıl büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini belirten Kökez, "Şenlikler kültürel birliktelik ve dayanışma duygusunu arttıran faaliyetlerden biridir. Yılladır birbirini görmeyen insanların özlem gidermesi, hatıraları yeniden canlandırmaları çok güzel bir duygu. Bundan sonra köyümüzün daha iyi seviyelere gelebilmesi için hep birlikte çalışacağız. Ayrıca, köylerin ihtiyaçları ve yapılması gerekenler bu etkinliklerde daha çok ortaya konabiliyor"diye konuştu.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise şenliklerin insanlar üzerinde birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini, bu nedenle bu tür geleneksel şenliklere sahip çıkılması ve sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Üç gün önce Kumlucalı Hava Pilot Yüzbaşı Hasan Öztürk'ün şehit olduğunu hatırlatan Çetinkaya, ''O gün, ülkemizin değişik illerinde de şehitlerimiz vardı. Halkımız, acıyı paylaşmayı, üzüntüsünde birlik olmanın örneğini en güzel şekilde gösterdi. Bugün de buradaki şenlikte yine birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, insanları şenlik adı altına bir araya getirmek adına düzenlenmiş çok güzel bir etkinlik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da insanların kültürel yaşamlarının yansıtıldığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği bu gibi etkinliklerin çok güzel olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Antalya Milletvekilleri Badak ve Samani, Belediye Başkanı Çetinkaya, İl Genel Meclisi Başkanı Arı ve diğer protokol üyeleri tarafından yeni yaptırılan Dereköy Köy Konağı'nın temsili açılış kurdelesi kesildi.

Çeşitli etkinlik ve yarışmaların düzenlendiği şenlikte köylüler tarafından hazırlanan orta oyunları ve skeçler sahnelendi. Şenlikte, açık artırma usulü düzenlenen ağalık yarışını ise Dereköy Kültür Dayanışma ve Yaşatma Derneği'ne 21 bin 500 TL'lik bağışla Dereköylü Avukat Selahattin Kulpar kazandı. Şenliğe dektek verenlere plaket verilen etkinlikte

TRT sanatçısı Tuğba Ger de yöresel türkülerle izleyicileri coşturdu.

7. BEYDAĞI DEREKÖY ŞENLİKLERİ
7. BEYDAĞI DEREKÖY ŞENLİKLERİ
7. BEYDAĞI DEREKÖY ŞENLİKLERİ
7. BEYDAĞI DEREKÖY ŞENLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?