7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Ders çalışmaya hipnozlu yardım

Antalya'da hizmet veren bir kişisel gelişim merkezi, ders çalışmayan, sınav kaygısı güden ve internet bağımlılığı olan öğrencilere hipnoz, NLP, avantar gibi yöntemlerle yardımcı oluyor.

Pusula Eğitim ve Kişisel Gelişim Merkezi, ders çalışmayan, sınav kaygısı güden, internet ve TV bağımlılığı olan öğrencilere yardımcı oluyor. Kişisel Gelişim Uzmanları Bülent Şenyürek ve Zeynep Müge Kasaroğlu eşliğinde seanslara giren öğrenciler, çeşitli hipnoz testlerinden geçiyor. Hipnoz yöntemiyle kendi bilinçaltında ilerleyen öğrenciler, bu seanslar sayesinde bilinçaltını kontrol etmeyi de öğreniyor.


Öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren büyük bir sınav maratonunun içinde bulunduklarını belirten Bülent Şenyürek, "Öğrenciler eğitim yaşamları boyunca birçok sınava giriyor. Fakat bunlar artık sadece bilgi sınavı olmaktan çok öteye gitmiş durumda. Öğrenciler girdikleri sınavlarda bilgilerini yarıştırmanın yanında bilgilerini doğru şekilde kullanma, kendilerini kontrol ve disipline etme, ayrıca psikolojik yönden de sınavdan geçiyor. Bunları yapabilmek için de farklı metotlara ihtiyaç duyulmaktadır. İşte öğrencilere biz bu eğitimi veriyoruz. Hipnoz, NLP, avantar gibi yöntemlerle öğrencilerin ihtiyaç duydukları desteği sağlıyoruz. Verdiğimiz eğitimlerle öğrenciler bu yöntemleri, ders çalışma alışkanlığına dönüştürmek için kullanıyorlar" dedi.


Derslerde hipnoza yatkınlık testleri uyguladıklarını ifade eden Şenyürek, "Bunları yapabilen öğrencilere, hipnoza çok yatkın olduklarını dolayısıyla ders çalışmaya, dikkat odaklamaya, TV ve internet bağımlılığından kurtulmaya telkin yöntemiyle yatkın olduklarını gösteriyoruz. Eğitimin ilerleyen dönemlerde verdiğimiz telkinler sayesinde öğrenciler bunları gerçeğe dönüştürmeye başlıyor. Örneğin ders çalışmayan bir öğrenci, ders çalışmaya başlıyor. Çünkü bilinçaltını organize etmeyi öğreniyorlar" diye

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 10:20:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?